Storbritannien skärper invandringslag *uppdaterad

I Storbritannien presenteras idag en rad förslag som ska avskräcka folk från att utnyttja den fria rörligheten.

Det är David Cameron som oroas över en social turism av fattiga när restriktionerna för medborgare i Bulgarien och Rumänien upphör vid kommande årsskifte.

Bland förslagen finns.

  • Begränsad tillgång till allmän hälsovård och socialhjälp.
  • Fördubblade böter till arbetsgivare som utnyttjar illegala.
  • Införande av böter till hyresvärdar som hyr ut till illegala.
  • Indragna bidrag om de nyanlända inte börjar jobba inom 6 månader.

Hälsominister Jeremy Hunt tillägger att ”den sociala turismen kan komma att kosta välfärden hundratals miljoner pund om året och att det brittiska välfärdssystemet är en nationell angelägenhet och inte en internationell. Vi kan inte tillåta att systemet missbrukas och måste därför sätta ned foten”.

I Sverige kallas detta rasism, i andra länder en försäkran om att välfärdssystemen inte missbrukas av människor utifrån. Jag undrar om Reinfeldt sitter på internationella möten och kallar Europas ledare för främlingsfientliga individer som springer en liten klick av rasisters ärende?

Källa: Daily Mail och SvD

I Storbritannien har man t.o.m. planer på att spela in en reklamfilm som ska avskräcka migranter från att ta sig till landet. Politiker fasar för att mellan 250 000 och 425 000 migranter ska ta sig till Storbritannien under en femårsperiod. 425 000 migranter under fem år till ett land med närmare 65 miljoner invånare. Hm, vad säger ni om de fårhagorna? Hur många migranter tror ni väntas till Sverige med våra dryga 9 miljoner invånare de närmaste fem åren?

Källa: SVT

* Uppdaterad 30/3

Mycket riktigt reagerade Sveriges regering med Reinfeldt i spetsen och kallade Camerons utspel för obehagligt och en flirt med en liten främlingsfientlig klick. Att denna sociala turism skulle uppstå när gränserna till Bulgarien och Rumänien öppnas den 1:a januari 2014 tror ingen svensk politiker på. Det visar hur skilda från verkligheten våra politiker är, eller är de bara rädda? Sanningen är att dessa bidragsturister redan finns här.

I lilla Söderfors har ett gäng familjer bott, efter att ha flytt från Rumänien. De har inte arbetat, utan tjänat sina pengar genom att musicera på gatan. Familjerna har i över ett års tid struntat i att betala hyran till den fastighetsägare de hyrt in sig hos. Fastighetsägaren såg sig därför nödgad att stänga av värme och el, vilket inte sällan är brukligt när hyresgäster struntar i hyran. Efter att media uppmärksammat detta skred socialtjänsten till verket och lät skattebetalarna stå för notan.

Kom ihåg detta nu kära vänner. Vår statsminister har sagt att det inte kommer att följa någon social turism när gränserna till Rumänien och Bulgaren öppnas vid årsskiftet och zigenarfamiljerna kan bege sig ut i Europa och ta del av allt som det uppdukade bordet av bidrag kan erbjuda. Glöm inte Reinfeldts ord, för allt i världen.

Källa: SR

Påminner också om denna artikel som publicerades på Petterssons den 3:e februari.

7 thoughts on “Storbritannien skärper invandringslag *uppdaterad

  1. Eftersom de inte räknar med att få sitta kvar efter 2014 vill de naturligtvis att det blir så j*vligt som möjligt för de som ska komma efter så att de får en ny chans 2018. Det verkar inte spela någon roll vad för slags dynghög man skapar, bara man får sitta överst.

  2. Har röstat på Fredrik i dom sista 2 val men nu ser jag honom som en lansförädare vi har enligt alla experter satsat ca 100.000000 milj pär år på att ta hit analfabeter som vi skattebetalare skall försörja hur länge? Fredrik vad gör du med vårt fina land? VARFÖR

  3. Vi benämner (ännu) människor efter Nationalitet beroende på i vilket land de är födda. Men en zigenare är en zigenare är en zigenare, – också enligt dem själva. / Finländare

  4. Det är bra att det finns något land i Europa som
    tar förnuftet till fånga, och börjar att ställa krav.
    Där ligger Sveriges största fel,att inte upplysa
    invandrare vad som är tillåtet, och vad som inte
    är det.

  5. Man bör komma ihåg att det än så länge bara är olika förslag som det talas om.

Kommentera