Fyra dömdes för brutala rån


Rånade ungdomar Fyra ungdomar i Norrköping i åldern 16 till 18 år dömdes på torsdagen till sluten ungdomsvård, samhällstjänst och skyddstillsyn för en rad rån, övergrepp i rättssak och flera fall av misshandel.

Hade ungdomarna fyllt 21 år hade straffen blivit fängelse för samtliga. För två av dem hade det handlat om sexåriga fängelsestraff.

Gänget har i nio fall rånat andra ungdomar på mobiler, pengar och i ett fall en moped. Samtliga rån har skett i samband med hot om våld och beväpning med kniv. I några fall har rånoffren misshandlats – också med kniv. Flera av rånoffren har hotats med att de skulle dödas om de anmälde rånen till polisen.

Bara i ett fall misslyckade rånförsöket, då den unga kvinna gänget försökte rånade lyckades springa ut bland folk på Drottninggatan. I det fallet greps tre av dem av polis i samband med rånförsöket.

I ett annat fall tvingades en tonåring att ta ut pengar på bankomat åt rånarna.

Fadern till en av dem som döms för flest antal brott frias däremot, efter att far och son misshandlat en parkeringsvakt som satt böteslapp på faderns bil. Tingsrätten anser inte att det är bevisat att fadern deltog i misshandlen, utan nöjde sig med att titta på.

De fyra krävs också på skadestånd till de nio rånoffren på sammanlagt över 150 000 kronor. I några fall hamnar en del av skadestånden på föräldrarna eftersom de fyra dömda är så unga. Bara ett föräldrapar slipper skadestånd, då de begärde att sonen skulle tvångsomhändertas av de sociala myndigheterna efter det första rånet.

-Pettersson noterar att ljugmedia glömmer rapportera att rånarna är kulturberikare och offren svenskar, märkligt att så uppenbart rasistiska brott inte väcker mer uppmärksamhet…

Nåväl, rånarna är…

  • Dalibor Ramic, 17,
  • Oras Haitham Oraha, 17,
  • Arnel Mujkic, 19,
  • Sohaib Waleed Ghazi Al-Nuaimi, 18,

 …och någon utvisning var inte aktuell trots att två av dem är irakiska medborgare, en från Bosnien och den fjärde är svensk medborgare.


10 responses to “Fyra dömdes för brutala rån

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: