Man häktad misstänkt för att ha kastat ut frun från sjätte våningen


Uppdaterat 2013-03-21: Balkongmannen Bobel Barqasho är släppt på fri fot och har återförenats med sin tvåårige son. Samtidigt ligger kvinnan med livshotande skador på sjukhuset. Barqasho har varit på fri fot sedan förra veckan då åklagaren beslutade sig för att inte begära honom omhäktad.

– Misstanken kvarstår men eftersom den inte förstärkts mot honom såg jag ingen möjlighet att ha honom kvar i häktet, säger kammaråklagare Martina Winslow. LT.se 

Tidigare: Den 28-årige man, som misstänks ha kastat ut sin 26-åriga hustru från balkongen från sjätte våningen, häktades i går misstänkt för mordförsök. Han förnekar brott. 28-åringen kunde inte hålla tårarna borta när kammaråklagare Martina Winslow läste upp misstankarna mot honom om försök till mord.

Polisen misstänker att mannen kastat ut henne från balkongen från sjätte våningen natten mot i söndags samtidigt som parets tvåårige son låg och sov. Han har nu omhändertagits av släktingar.

– Kvinnan lever men är fortfarande nedsövd. Hon har livshotande skador, frakturer i bland annat huvudet, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Mannen förnekar brott, hans förklaring till kvinnans fall är dock okänd. Det redogjorde han bakom stängda dörrar i går i Södertälje tingsrätt efter att media tvingats lämna salen.

– Polisen har förhört grannar och vi har en hel del utredningsåtgärder att göra nu, säger Martina Winslow.

När LT i måndags begav sig till parets bostad på Granövägen i Hovsjö, berättade grannar om att de hört bråk och spring från lägenheten under natten. – Jag kunde inte sova, det var sådant bråk, sa en granne till LT. Klockan 01.05 kom första samtalet till SOS om att en kvinna fallit ner från sjätte våningen. Hon kämpar nu för sitt liv på Karolinska sjukhuset i Solna.

-Pettersson säger att för att ingen oskyldig ska misstänkas för försök att lämna en två-åring utan mamma kan vi nämna det som ljugmedia glömde, att den misstänkte är Bobel Barqasho, född 86.

Balkongen ligger på Granövägen i Hovsjö, Södertälje. Där har hyresrätterna ombildats till bostadsrätter. Föreningen heter: ”Brf. Utsikten” den 26-åriga kvinnan sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningen (ledamot) och heter Lillian Barqasho.

Bobel Barqasho har tidigare varit i klammeri med rättvisan. I juli 2007 var Bobel Barqsho tillsammans med sin kompis Daniel Kuyumcuoglu ute efter att inkassera en knarkskuld från en svart kille, Sigge Darboe, 26, i stadsdelen Geneta. En dispyt uppstod varefter skott brann av ”av misstag”.  Sigge Darboe träffades i bröstet och avled. Daniel Kuyumcuoglu dömdes till 11 års fängelse. Straffet avtjänas alltjämt och frigivning kan bli aktuellt 2014 (efter 2/3 vid ”skötsamhet”)

Bobel Barqsho dömdes inte för delaktighet i mordet/dråpet.

Artiklar om mordet HÄR och HÄR

Bobel Barqasho är son till:  Gabriel Barqasho f.49 som Gabriel Barqasho är präst i Syrisk ortodoxa katedralen i Södertälje. (St. Jakobs Syrisk Ortodoxa Katedral)

Familjen Barqasho är inbitna Assyrier och stora fans av fotbollslaget Assyriska FF. De vill ogärna förknippas med Syrianska eller allsvenska fotbollslaget Syrianska FC, trots att de flesta Assyrier och Syrianer betraktar de båda benämningarna vara samma folk.

Intervju med Fader Gabriel Barqasho

KURIOSA:  ”Khuri” eller ”Khoury” eller ”Khury” är en titel som betyder ”fader” och ”reverend”

Alternativa när prästen tilltalas är:  ”Khoury Gabriel”  ”Khoury Gabro”  ”Khoury Barqasho”

”Barqsho” står för: ”bar” = son” motsvarande svenskans Johans-”son”, Svens-”son” osv.  ”qasho” är syriska ordet för ”präst” Således betyder efternamnet ”präst-son” (Bar-qasho)

Fader Gabriel Barqasho på denna kyrkosida (kolumn 9): Fader Gabriel Barqasho, som uppenbarligen vigt sitt liv åt kyrkan, får dras med sonens kriminella handlingar. Dessutom är svärdottern livshotande skadad och riskerar avlida och efterlämna en moderlös 2-åring. Dör hon blir det säkerligen mordåtal mot prästsonen Bobel Nahir Barqsho.


28 responses to “Man häktad misstänkt för att ha kastat ut frun från sjätte våningen

 • Maja

  Seriöst! Hela familjen är sjuka i skallen! Tror att dom kan styra allt och alla! Tro mig,känner dom! Dags att börja uppskatta,att dom får bo här i Sverige överhuvudtaget!!!!!

  Gilla

 • Olli Rein

  Det ska vara i Sverige man låter misstänkta mördare ta hand om småbarn.

  Gilla

 • Gary

  Det finns inget gott i att blanda ett folk från en framstående kultur med folk från kulturer där man måste skicka dom på kurs för att lära sig använda en toalett, sköta ett hem, inte använda en kolgrill inomhus och åka rulltrappa. Den begåvningsreserven bör aldrig släppas in i vårt land anser jag.

  Gilla

 • Gary

  Kahpo, vad betyder det? Lär dig svenska Bertil, vi förstår inte vad du säger. Usch jag bara ryser när jag tänker på alla primater som väller in till Sverige och ställer till skit.

  Gilla

 • eva

  Det är helt absurt att spela hederskulturen i händerna.
  Mannen påstår att hon frivilligt kastade sig ut från balkongen.
  Grannar hörde skrik och gräl innan det hände.
  Jag känner en av grannarna.
  Bryr sig inte kvinnans föräldrar?
  Snacka om kulturkrock.

  Gilla

 • Stenbock

  Det är sådana som ”Bertil”,som nu tvingar ”de korrekta”,att inför en nätombudsman mot hat och hot..Ali,Bertil,Pantrar och Åsa Lindeborg m.fl !!

  Gilla

 • Bertil

  Vad säger ni om läns polis mästaren Göran Lindberg! Som binder unga flickor i sängen och våldtar de!! Är det ett bra exempel på hur underbart ”oskyldiga” ni Svennar är! Han är Svenne och har begått äckligaste brottet! Därför kan ni inte smuts kasta syrianerna.

  Gilla

  • Tony

   Så om det finns en stor idiot som är är född här landet, så är det ursäkt för att vi ska släppa in fler fullblods idioter??
   Är det så du menar?

   Gilla

  • Varg i Veum

   Nu ska du inte ta det personligt ”bertil” Visst kan man ”smutskasta” syrianer. Helt enkelt av den anledningen att den klankultur som råder inom den syrianska gruppen är bisarr och främmande för folk i det land som man flytt till. Alla syrianer accepterar ju inte skiten tack och lov.

   Jag känner många som brytit sig loss från hemlandets hämmande kultur. De förkastar inte allt utan de perversa inslagen i kulturen. Som det här med den inbillade ”hedern” t.ex. Den formen av tänkande är vanligare hos syrianer (eller MENA invandrare öht. egentligen) än hos andra folkgrupper.

   Vi som redan bor här har väldigt svårt att acceptera denna för väst idag främmande syn på människor. Därför ”smutskastar” vi de perversa delarna av kulturen. Om du sen väljer att tolka det som att man menar att allt i kulturen är perverst, är ditt problem.

   Jag menar du kan komma med enstaka exempel som Göran, men det har inte med någonting att göra eftersom vi pratar om tendenser som finns i en grupp, inte enskilda händelser. Tendenser innebär att det är många som förljer de förlegade tankarna i detta fallet, inte alla, men många så att man kan se en trend. Det här med gruppvåldtäkter är t.ex. en tendens som man finner företrädelsevis kommer från MENA. Alla MENA-män gruppvåldtar naturligtvis inte, men det finns strukturer i de främmande MENA-kulturerna som gör att det är fler MENA-män som ägnar sig åt gruppvåldtäkter än andra.

   En brasklapp får jag dock lägga till. Jag baserar min bild på medias taktik att inte nämna ursprung när det handlar om andra än vita som begår gruppvåldtäkter. Man kan lätt dra slutsatser av artiklar. Är det någonting som ens påminner om vit hud på gärningsmännen så låter man det framgå med all önskvärd tydlighet, men ALDRIG något om hudfärg eller ursprung när det inte är vithyade gärningsmän.

   Inte särskilt vetenskapligt jag vet, men minst lika mycket vetenskapligt som alla undersökningar som visar att det inte alls är så att MENA-män begår fler gruppvåldtäkter än andra folkgrupper. De finns nämligen inte. Att de inte finns beror på ren och skär nazifobi, man är rädd att såna som jag skulle ha rätt, och då faller hela den nazifobiska världsbilden. Då är det enklare och inte låtsas om som att något problem inte finns.

   Gilla

   • Varg i Veum

    Och om du undrar; ja, jag är ”rasist” enligt det nya kulturmarxistiska sättet att se på rasism. Jag är en sk ”kulturrasist” jag anser att kulturer påverkar människor. Även när det handlar om dåliga saker. Klankultur är vansinnigt dåligt och har ingenting i den civilicerade världen att göra då den för länge sen passerat det stadiet i utvecklingen.

    Gilla

  • Olli Rein

   Det här borde sända ut signaler till svenska kvinnor om hur dessa orientaler fungerar, men det finns ju tyvärr rätt gott om dumma svenska kvinnor än, trots att vi haft mångkulturen här rätt länge.

   Gilla

 • Vicky

  Jag ber och jag önskar att hon ska överleva och återförenas med sitt barn!!! Håller verkligen tummarna, hatar all orättvisa i världen!. Varför, varför, varför???

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Nu behöver vi som inte är mångkulturella,en form av tolkar,för att förstå ”nya befolkningens” intelligenta exotiska språk,på din blogg !
  ”Soroyoyo” är svårare än lappska…

  Gilla

  • Pettersson

   Livet är hårt Stenbock. Du kanske lever i fel tid.

   Minns du greve Magnus Stenbock som avled för några år sedan vid en ålder av 95 år.
   Han påstod att han var född 300 år för sent för tjänstefolket gjorde inte som han sa.
   Greven bodde på det gamla slottet Herrborum på gränsen mellan skog och hav i Östergötland. Han var en man med bestämda åsikter som levde i en förgången tid men samtidigt framsynt och klok.

   Gilla

 • Bertil

  Jag hatar det här jävla fitt landet full me rasister asså va är d här för jävla kommentarer

  Suryoyo for Life .. Vi syrianer är anledningen till att Sverige är numera utvecklat land. Jävla Svenne bananer som är smyg rasister håller med dig Bertil till 100%

  Suryoyo Suryoyo Suryoyo!! Nakno kote d ene da svedie !!!

  Gilla

  • Freja

   Ingen skulle bli gladare än jag om du åkte hem, eller är det någon som tvingar dig att vara här?

   Gilla

   • Bertil

    Ge mig alla skatte pengar tillbaka så Svenne hora så åker jag med nöje. Jag har betalat mer skatt än vad du och hela din Svenne släkt betalat me åren! Kahpo!

    Gilla

   • Pettersson

    Vad är det för språk Bertil, använd svenska så vi förstår dig…du låter precis som Ali.

    Gilla

   • Freja

    Ja han talar som han har förstånd till, ”ge mig alla skattepengar tillbaka”, skrattretande, åk hem så slipper du betala några eventuella skatter här igen och vi jublar! det är precis sådana här puckon vi inte vill ha i landet!

    Gilla

 • Bertil

  För det första: svenskar som har kommenterat här och tillrättavisar alla ”syrianer” för en händelse, det är ju alldeles för vedervärdigt. En sak är klar, jag är halv syrian och halv svensk och blir lik förbannad när jag hör att ni drar alla syrianer över en kam. Det finns kriminella svenskar, kriminella muslimer, kriminella kristna alltså är det inte folkgruppen i fråga som är kriminella. Jag känner jätte många framgångsrika syrianer och de är hur trevliga som helst och även öppen sinnade. Så snälla rara fin ”svenskar” sluta klaga över internet utan våga göra det även ansikte mot ansikte men som Özz nujen sa en gång så kan ni svenskar inget annat än att skriva insändare eller på internet för klaga. Men ni vågar aldrig göra det ansikte mot ansikte. Jävla smyg rasister!

  Gilla

  • Bertil

   Eva Marie om jag såg dig på riktigt skulle du inte kunna ha något säga du skulle va feg som alla svenskar där ute’

   Gilla

  • Freja

   Nej för ni tål inte kritik, titta bara på den gamla tanten som vänligt bestämt sa åt några ”kulturberikare” att sluta slå hunden, hon blev halvt ihjälslagen för det, samma sak med Karl-Erik i Göteborg. Den dag våra ”gäster” lär sig att debattera kan vi ta det ansikte mot ansikte.

   Gilla

 • Malmöbo

  Ja tråkigt för kvinnan, och jag hoppas verkligen att hon klarar sig och återhämtar sig för sitt 2åriga barn. O framförallt så att förhoppningsvis mer sanning kommer fram. En punkt är ni ju överens om, det var ingen islam o ingen muslim inblandad. Det är just det ni behöver läsa på Petterssons, att skilja olika saker åt, att inte ha förutfattade meningar om allt!

  Gilla

 • osborn

  Nya triumfer från den omhuldade mångkulturen.

  Gilla

 • eva

  Jag har svårt för hederskulturer.

  Även om Syrianer/Assyrier kallar sig ”kristna”
  för att de fötts till det, så är det inget man själv får välja.
  Föräldrar bestämmer vilka döttrarna skall gifta sig med.
  När jag gick i 5:an var en tjej bortlovad till en kusin som hon aldrig sett,
  hon mådde jättedåligt.
  Även fast de inte är muslimer så har de samma grundvärderingar och traditioner.
  Man har samma klantradition och ser ned på kvinnor, svenskar, judar mfl.

  Här är info om Biskopen Benjamin Atas som förser sig med livvakter av någon anledning.
  Hans kvinnosyn är av det fossila slaget och hans bror åkte faktiskt dit för grov våldtäkt och misshandel.

  http://morafremgeneta.blogspot.se/

  Gilla

  • Naivtiv

   Vi skall inte heller glömma bort när 25 killar sparkade sönder en svensk ung kvinna i en Gc-tunnel bara för att hon inte accepterade att bli kallad ”hora”. Ingen blev fälld trots skryt och babbel, men att det var syrianer är det inte mycket tvivel om.

   Ibland är det religionen som styr och ibland kulturen, därför säger jag att återställ tryggheten i detta land med att avlägsna bägge delarna.

   Gilla

  • Bertil

   Jävla rasse skaffa dig ett liv kahpo!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: