Vackra Sverige

Amerikanska CNN har listat världens 10 vackraste områden. Glädjande nog finns ett svenskt område med bland dessa.

Närmare bestämt Bohusläns kuststräcka som CNN beskriver så här.

”Om du någonsin fantiserat om att glida ljudlöst genom vattnet i en kajak, campa på öde stränder, njuta av midnattssolen, observera sälar och insupa andan av havet, hittar du ingen brist på erfarenheter här. Denna sublima kuststräcka sträcker sig till gränsen mot Norge och är beströdd med en skärgård av cirka 8.000 öar och skär”.

Nog tusan är Sverige vackert, låt det så förbli och låt oss som älskar vårt land också få göra det. Är det inte detta turister förknippar med vårt land och bör förknippa med vårt land?

b_län

Källa: CNN där ni också kan läsa om de övriga platserna på 10-i topplistan.

3 thoughts on “Vackra Sverige

  1. Ja det stämmer nog, snart är det bara ute i naturen som är de enda platser man inte träffar på dessa berikare. I skogens mörker, till ugglornas hoande och storlommens ensliga rop närs deras skräck för spöken och andar…

  2. Vargdebatten är ju livlig här uppe i Norrland. En på-stan-reporter ställde frågan om folk var rädda för vargen. Alla svarade nej utom en Ali. Han ville inte ha några vargar för om han ville ta en promenad i skogen så skulle han bli biten!!!
    Jag älskar att gå i skogen, promenera skulle jag inte kalla det. På mina bär och svampturer har jag aldrig mött någon varg – och turligt nog aldrig en promenerande arab.

Kommentera