Saudiskt flyg försenat


Ett saudiskt flyg försenades i två timmar efter att passagerare insisterat på att kvinnor utan vårdnadshavare måste lämna planet.

Saudi Arabian Airlines flight SV1108 från Jeddah till Dammam försenades i två timmar efter en passagerare insisterade på att alla kvinnor ombord som reste utan manlig förmyndare skulle lämna planet. Enligt reglerna i Saudiarabien behöver kvinnor tillstånd från sin manliga förmyndare för att få resa.

För inrikesresor är kravet sedan en tid dock borttaget. En passagerare, frågade en av flygvärdinnorna varför hon var på planet utan manlig förmyndare. Passageraren vägrade sedan att låta planet lyfta tills alla ensamkommande kvinnor lämnat planet, andra passagerare började argumentera med honom, piloten kallade på säkerhetsvakter som tvingas passageraren och hans son att lämna planet som kunde lyfta med kvinnorna kvar ombord.

Saudi Arabian 777-300ER Artwork
K65053

Riyadconnect 


2 responses to “Saudiskt flyg försenat

  • Varg i Veum

    Men kanske är det så att just muslimska kvinnor behöver vårdnadshavare? Jag menar, om de följer koranen så uppfostras de till att bli lite efterblivna och underlägsna och därför behöver en manlig vårdnadshavare (härligt ordval förresten, risk för att jag snor den till min blogg 😉 ) det skulle logiskt förklara kvinnosynen inom islam. Denna min teori är till och med i linje med genustänket, vilket borde göra en massa hens glada. (ni vet den där om den sociala konstruktionen)

    Gilla

  • Pica pica

    Tänk om dessa sjuka herrar kunde sköta sina egna liv istället för att leka moralpoliser! Undrar om han hade låst in sin fru när han reste bort.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: