Helgens tankenöt

Fundera över detta när ni sitter och filosoferar med vännerna i helgen.

Det sägs att Sverige måste öka sin befolkningssiffra snabbare än i andra länder, för att på så vis trygga välfärden för kommande generationer. Vi gör detta genom en import av, som pk:eliten hävdar, expertis som vi i Sverige inte har tillräckligt av.

Då ställer man sig frågan om hur den framtida välfärden blir i de länder från vilka de flesta nyanlända till Sverige kommer. Länder som Somalia, Afghanistan och Syrien avfolkas i rask takt, och de som anländer till Sverige hävdar nästan med en gång att de ämnar stanna. Om samma inställning finns hos dem som istället väljer andra länder än Sverige, torde en befolkningsminskning i dessa länder vara ett faktum och om det är expertisen man lockar hit, lämnar Europa många av dessa länder åt sitt öde. Om välfärden i Sverige är beroende av hög invandring, är väl knappast utvandring det som behövs i Somalia, Syrien, Afghanistan och andra länder med liknande problem?

3 thoughts on “Helgens tankenöt

  1. Om massinvandringen från MENA-länderna varit possitiv i NÅGON
    bemärkelse hade det visat sig nu efter nästan 40 år.

    Det är någon annan tanke bakom att göra landet mer ostabilt och mer likt mellanöstern.
    Sjukklövern siktar kanske mot EU-stjärnorna när de vill göra Sverige
    konkurrenskraftigt som vilket låglöne-slavland som helst.

    Kunde vi inte göra dessa politiker arbetslösa?
    Vi borde ha folkomröstning att lämna EU.

  2. Det har väl aldrig varit en hemlighet att de flesta som söker ”skydd” i själva verket söker försörjning! Etablissemanget tycks tro att populasen är imbeciler som tror att pensionerna ska räddas av analfabeter, vilka i själva verket utgör en tung belastning på välfärdsbygget.

  3. Det som skall betala pensioner är nog inte en ökad befolkning på detta sätt.

    Om pensionsåldern höjs så är problemet löst…
    …de 500´arbetslösa +500´dolt arbetslösa kan ju börja jobba också då det kommer mera jobb på marknaden vilket också minskar problemen och förmodligen minskar behovet av arbetskraftsinvandring

    Och kommer det inte mera jobb på marknaden så kan inte invandrare sköta dessa heller, dom finns ju inte….alltså är den nuvarande nivån av invandring bara kostsam…

    Annat vore det om arbetsgivarna aktivt letar arbetare men det enda som letas är den typen av arbetskraft som är bidragsfinansierad eller utanför den svenska lönenivån för motsvarande jobb…..så i nuläget är den invandring som man ser en mycket långsiktig investering, siffror på 80 år har figurerat i spalterna…..

    DVS inte ens de som föds i år får någon större nytta av invandringen….dom få bara betala hela sitt arbetsliv…..

Kommentera