Taxichaufför stannade på E6 för att be – Øystein missade planet

 OSLO. Taxi är snabbaste sättet att ta sig till flygplatsen Gardermoen och planet till Uganda, tänkte professor Øystein Noreng som hade ett flyg till att passa till Uganda den 31 Januari, han var lite sen så han berättade taxichauffören i Oslo Taxi att han måste till Gardermoen så fort som möjligt.

– Jag blev helt mållös. Det var som en film. Taxichauffören blir plötsligt till en krabba, han går till bagageluckan, tar ut bönemattan, sätter på sig sin bönemössa. Rullar ut bönemattan framför bilen och börjar att be i flera graders kyla säger Øystein Noreng till VG.

Han säger att klockan var 6:58, och att bönen tog tio minuter. Taxi var bokad 06:24 kom fram 07:11 till Gardermoen.

– Det är något längre än normen vi använder, säger Lars Dolva på Oslo Taxi. Dolva beklagar det inträffade som otroligt, men tråkigt för Oslo Taxi – och Noreng.

– Föraren sade att det bara tar några minuter och innan jag kunde reagera, var han ute ur bilen, säger professorn.

Framme på Gardemoen valde Noreng att betala för resan och fick sedan veta att han missat incheckningen med två minuter.

Den somaliske chauffören har en annan version av händels men säger att han bara gör sin plikt mot Allah.

Ägaren till bilen den somaliska föraren kör, Per Homble har 35 år i branschen.

– Det var andra gången detta hände honom, och han fick en varning första gången. Förra gången det var på väg från flygplatsen, men detta var värre, säger Homble som även berättar att somaliern inte jobbar kvar hos honom men åt en annan bilägare i Oslo Taxi.

-Pettersson säger bara Darura som är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

  • Finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
  • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
  • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
  • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

7 thoughts on “Taxichaufför stannade på E6 för att be – Øystein missade planet

  1. Hade det varit jag hade jag hoppat över i förarsätet och kört till flygplatsen. Somaliern hade kunnat hämta sin bil där när det passade honom att arbeta.
    Inte konstigt att ingenting fungerar i islamstyrda länder. Allting annat går före jobbet. Kanske därför de kommer hit för att höja sin levnadsstandard utan att behöva arbeta.

    • Självklart Pica pica, den bilen hade man kört själv. Om han tagit med sig nycklarna då hade jag hämtat dom och samtidigt gett honom en spark i r***n.

  2. Ha Ha klockrent. Att säga att man har en hund med sig lär vara ett bra sätt att slippa musseförare.

Kommentera