Arbetsförmedlingen flyttar till Etiopien

Arbetsförmedlingen ska öppna ett kontor i Etiopiens huvudstad Addis Abeba för att förbereda de tusentals somalier som fått uppehållstillstånd i Sverige.

Huvudsyftet är att kartlägga somaliernas yrkesbakgrund, utbildning och se över vilka kurser i Sverige som är anpassade efter deras behov. De anhöriga som deltar i detta kommer inte att få någon ekonomisk ersättning och inte kommer tiden som används i Etiopien att räknas av från det två år långa etableringsstöd som väntar i Sverige. Vänta nu. Läste jag inte i dagstidningarna för en vecka sedan att tillståndet kraftigt förbättrats i Somalia och att landet spås bli föregångare för länderna i regionen? Borde inte den svenska regeringen se till att somalierna i Etiopien förbereds för en familjeåterförening i sitt eget hemland där de kan hjälpa till med återuppbyggnaden och demokratiarbetet?

Källa: SR

5 thoughts on “Arbetsförmedlingen flyttar till Etiopien

  1. Tydligen är bottenskrapet från somalia redan i Sverige, eftersom våra politiska dödgrävare nu energiskt dammsuger resten av mena-världen efter ännu flera mentalt destabiliserade khattuggare.
    Den nya vågen hämtas nu tydligen från etiopien.
    Av 3000 lycksökare därifrån, är 1000 redan i Sverige, och 2000 går nu lydnadskurs ett på hemmaplan för att sedan förhoppningsvis kunna vistas i en civilisation och besöka de sociala inrättningarna här.

    Efter SCBs statistik, som visar att ”endast” sju av tio nya jobb i Sverige går till utrikes födda, satsar nu etablissemanget på en ändring, genom att eskalera nyrekryteringen av analfabeter från de mest kaotiska regionerna i hela världen.
    Målet är uppenbarligen att 100% av de lediga jobben ska gå till berikare?

    Med konsekvent erfarenhet av de flesta ”nysvenskars” skattemoral kan man konstatera att Sveriges framtid, som ett ekonomiskt och stabilt föredöme, är över.

    När inga Svenskar längre har möjlighet att få jobb, på grund av diskriminering (s.k. ”instegsjobb” m.m.), vem skall sedan betala politikernas och invandringsindustrins allt hungrigare hydra?

    • Inga problem för de, de avlönas då av gråzonen, dvs de svarta pengarna tvättade till vita, den zonen som styrs av många som sitter i höga både politiska som näringslivsbefattningar. Det är mycket knepigt om det överhuvudtaget går att bevisa vad som är vad.

      Solidaritet, lojalitet är fullständigt passé, nu gäller jaget. Det blir än värre ju mindre vi kulturellt är på samma nivå. Homogenitet var ett sammanhållande kitt, det spricker nu till följd av segregationen.

      Detta spelar de giriga i händerna,de som kan ta med allt när de dör, särskilt vissheten om att de har gjort ett helvete för kommande svenska generationer !

  2. Det finns inga färdiganpassade kurser för analfabeter. Man kan däremot ordna kurser i kameldrivning, sopsäckssömnad, preventivmedelsanvändn.
    m.m. Dessa kurser behöver inga förkunskaper.

Kommentera