Stort stöd efter attacken mot Hedegaard: kasta ut dem ur landet

Debattören och islamkritikern Lars Hedegaard har fått massor av sympati på Facebook efter attacken mot honom i hans hem i Frederiksberg, Köpenhamn. Detta redan några minuter efter det blev känt att Hedegaard hade utsatts för ett mordförsök av en person förklädd till brevbärare.

“Hitta dem och kasta dem ut ur landet”

“Jag är bestört över attacken mot Lars Hedegaard. Vi måste anta att den är baserad på hans kritik av Islamism. Det är knappast en paketbud som blev förbannad över att Lars inte öppnade sin dörr tillräckligt snabbt. Måste vi stå starka tillsammans i försvaret av yttrandefrihet, demokratiska värden och respekt för mänskligt liv”

”Yttrandefriheten är en viktig del av grunden för vår demokrati. LÄGG TILL! Det borde vara så att människor som attackerar grunden för vår demokrati ska berövas medborgarskapet och landsförvisas”

“Om det har varit ett politiskt motiverade lönnmordförsök, då det är en tragedi. Det är absolut grundläggande för ett demokratiskt samhälle, vi ska kunna tänka, känna och säga vad vi vill utan att behöva frukta för våra liv”

”Är verkligen oroad över vårt samhälle när vi försöker sända människor i döden för deras åsikter”

“De är en plåga för Europa”

“Jag är chockad över mordförsöket på Lars Hedegaard. Jag tar starkt avstånd. Jag håller inte med honom helt men det är ett angrepp på demokratin och helt oacceptabelt”

“Kan bara citera vår statsminister, en attack på Lars Hedegaard är en motbjudande handling som jag fördömer i starka ordalag. Och det gör det bara värre, om åtgärden har en bakgrund i ett försök att förhindra Lars Hedegaard i en använda sin frihet”

“Om Lars Hedegaard har varit utsatt för mordförsök på grund av sina politiska åsikter är det tillsammans med det bestialiska mordförsöket på Kurt Westergaard det allvarligaste politiska mordförsöket i Danmark på 128 år”

”Det finns inte tillräckligt hårda ord för att fördöma sådana illdåd”

“Yttrandefriheten är en av våra viktigaste danska värden, många förstår inte det värdet. Således kommer de aldrig att förstå grunden för vår demokrati”…

…och så vidare, det lilla som sägs i Sverige av PK-media är pliktskyldigast och verkar mest gå ut på att Lars Hedegaard får skylla sig själv.

-Pettersson undrar hur det står till i konungariket Sverige när en stor del av journalistkåren bara försvarar sin egen yttrandefrihet – inte andras.

BT 

11 thoughts on “Stort stöd efter attacken mot Hedegaard: kasta ut dem ur landet

 1. Helt säker på att danska polisen finner gärningsmannen. Det gäller nog bara att åka över bron och leta .

 2. Ja i Svensk TV var det ingen större nyhet när
  ett kräk försöker att tysta demokratin, nej här
  kör man som vanligt Dagens Snyftis, om en
  illegal invandrarfamilj som ska visas ut,
  med sedvanligt genomskinligt skådespel
  av aktörerna. Eftersom familjen fått avslag på
  sin ansökning om uppehåll är det ett brott av SVT
  att inte meddela polisen var familjen finns, alltså
  medverkar stats televisionen till kriminell verksamhet!

 3. Svenska politiker har inte dragit några slutsatser av de etnisk/religiösa konflikterna runt om i världen, utan intagit hanrejens attityd: sånt händer bara andra, inte mig! Abdulwahab kom tyvärr helt i skuggan av Breivik.

 4. Har skrivit det tidigare,men upprepar gärna…Hur kan ett smalt sund mellan två länder i Norden,skilja ett öppet frispråkigt Danmark,från en sluten förljugen,odemokartisk diktatur som Sverige ??

 5. Undra hur Ali tänker kommentera det här? för enligt honom så är det ju sååååå få muslimer som begår brott.

 6. Klockan 22.00 ska jag titta på Danmarks TV2 för då kommer det mer rapportering från danskar som värnar yttrandefriheten. Gigantisk skillnad på journalister där och här.

  • Du E-M, Du har rätt, det är inte bara dags att duka av bordet nu, det är även dags att kasta och bränna resterna och ringa Anticimex.

   • Det kan man säkert få Rutavdrag för…….men jag kavlar upp ärmarna och börjar. Faktiskt det är det vi gör här på Petterssons ända sedan vi började för några år sedan, visar på och skapar opinion, en riktig ögonöppnare i Sveriges tjänst.
    Skrota PUT stämpla UT. Hur svårt ska det vara att se om sitt hus?

   • 🙂 Det “Skrota PUT, stämpla UT” borde vi trycka upp som badge och sätta på jackan. tror att väldigt många skulle vara intresserade av att köpa

Kommentera