Mordförsök mot islamkritikern Lars Hedegaard

KÖPENHAMN. Den välkände islam-kritiker Lars Hedegaard blev idag utsatt för ett mordförsök i sitt hem på Pelargonievej i Frederiksberg. Dansk TV är lite hederligare än svenska media, de kallar Hedegaard islamkritisk och säger inte att han är en dömd rasist. (han blev frikänd i HD, vilket PK glömt). SVT Rapport 19:30 nämnde inte attentatet alls men hade ett långt snyftinslag om illegala invandrare.

Förövaren han fly och polisen söker nu bland annat i djurparken som ligger i närheten. Gärningsmannen kom idag kl. 11:21 till Hedegaard privata bostad med ett paket som han skulle lämna över och drog då fram en pistol och sköt direkt mot Lars Hedegaard.

“En man sköt på offret, men han missade och kulan gick över hans huvud. När han skulle skjuta igen, klickade pistolen och sedan flydde gärningsmannen från platsen”, säger polischefen Lars-Christian Borg Ritzau.

Polisen beskriver mannen som en man med annan etnisk bakgrund än dansk, c:a 30 år gammal, tjock, med mörkt hår. Gärningsmannen bar en röd brevbärar liknande jacka.

Tidigare om Hedegaard på Petterssons blogg HÄR 

PK-media har så smått börjat rapportera om händelsen, de kallar Lars Hedegaard islam-fientlig och den rasismdömde trots att högsta domstolen frikände honom och de skriver absolut inte om att gärningsmannen hade en annan etnisk bakgrund än dansk som den danska polisen uppger.

Tryckfrihetssällskapet      Jyllandsposten

Lars Hedegaard, född 1942, är historiker, journalist och författare.

Han är ordförande i Free Press Society, som han hjälpte till att grunda 2004 i samband med Muhammed-krisen. Under hela 1970-talet arbetade han som historielärare på gymnasiet och var en drivande kraft bakom grundläggande historia – en beskrivning av världshistorien sedd genom vänsterglasögon. Under åren 1987-90 var han redaktör för tidningen Information, där han så småningom blev impopulär bland tidningsläsare, då han stödde journalisten Lars Villemoes kritiska artikelserie om den radikala vänsterterroristgruppen Blekingegadebanden. Han har under många år varit aktiv inom vänstern och 1982 var han en medlem av Socialist Workers Party. Fortfarande 2008 kallade han sig för marxist och hävdar att han fortfarande är “använder en marxistisk analys”. Han är särskilt känd för att vara en ivrig kritiker av vänsterns syn på islam och islam i allmänhet.

Under 2009 blev Lars Hedegaard åtalad för att han han hade talat om muslimers syn på kvinnor och våldtäkt av barn i islam. Detta ledde till böter på DKK 5.000 för rasism i Hovrätten men högsta domstolen frikände honom senare. Lars Hedegaard är författare till flera böcker kritiska av islam och han har i egenskap av ordförande för Free Press Society varit redaktör för liknande litteratur.

Lars Hedegaard startade tillsammans med Ingrid Carlqvist och Bjorn Larsen tidningen Dispatch International som är en nyhetstidning som inte bara publicerar det som PK-media anser vara passande att publicera, utan alla de nyheter som är av yttersta vikt att publicera – men som sällan görs.

23 thoughts on “Mordförsök mot islamkritikern Lars Hedegaard

 1. Jag brukar skämta med dom och sätta ett D framför stadsnamnet och säga att det här är det namn vi har satt på staden i Sverige. Ta fram en svensk-dansk ordbok, så förstår du vad jag menar. Inte visste jag att jag hade så rätt.

 2. Ja så kommer framtiden att se ut med det ständigt
  ökande in flödet av medeltidens förespråkare, får
  man inte igenom sina ändlösa krav på att Islam
  ska gälla här, så finns alltid hot, och Mord att ta till.
  Och tyvärr, med den fårskock till beslutsfattare
  som Sverige begåvats med kommer inga förändringar
  att komma till stånd så länge dessa räddharar leder
  Sverige!

 3. Efter det klantiga dådet återvänder gärningsmannen, tillsammans med sin medhjälpare, (båda iklädda skidmasker), till sina anhöriga.
  Men väl hemma tar de fel bur och gömmer sig i stället i grannburen, hos flodhästarna.
  Stackars dessa hatiska, mordiska odjur, som inte kan göra någonting rätt.

  En lustig detalj är att när jag läser vidare här:
  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-64095392:dansk-mordfors%C3%B8g-g%C3%A5r-verden-rundt.html
  och gör en Googleöversättning till Svenska, så översätts det Danska ordet ”udlaending” till ”boende” på Svenska.

  Ska man skratta eller gråta?

  • Kanske är det lättare men för mig klingar helt klart danskan vackrare.
   Ett tips, jag fick idag tips av en dansk kvinna om en jättebra dansk serie på TV “Dicte”, den går om onsdagarna och det är del två imorgon. Jag gillar dansk film och danska serier.

   • Det serien började förra måndagen på TV4 och det var del 2 igår, har inte själv sett den.

   • Då var hon lite snurrig men hon pratade så gott om den och hon hade läst böckerna. Den utspelade sig i hennes hemstad. Århus?

   • I Århus pratar de en förskräcklig danska, Århusborna är dessutom kända för att vara lite bakom flötet.
    Jens, som så fort han sade något avslöjade sitt ursprung ledsnade, och hur kul är det att så fort man öppnar munnen få höra att, jaså du är från Århus och se folk himla med ögonen.

    Nåväl, Jens for till Köpenhamn och gick en kurs för dyra pengar hos Danmarks skickligaste talpedagog, lärde sig riksdanska och fick högsta betyg på kursen.

    För att fira detta gick Jens ut på stan, in i en affär och beställde en flaska champagne av bästa sort och till detta skulle det vara snittar med rysk kaviar av den finaste kvalité som finns, från Beluga stören.

    Är du från Århus frågade expediten?

    Hur i helvete kan du höra det sa Jens?

    Detta är en cykelaffär sa expediten…

   • Det måste vara den serien hon menar. När vi ungdomar i slutet av 60-talet åkte över med de gamla färjorna från Öresunds och Centrumlinjen, hävdade vi bestämt att danska inte var ett språk, utan en halssjukdom. Må danskarna förlåta mig, men jag har haft mycket trevligt tillsammans med dem.

 4. SvD lyckades dock ta bort ett par rader från TT-telegram. Utlänning försvann fort som blixten. Medan TV2 DK fortfarande har utlänning kvar.

  • Ja för att vara ett grannland,kunde knappast denna händelsen ha rapporterats kortare än på svenska STATS-TV:s Textsidas…
   Nyheten har annars spridits över hela jordklotet,t.o.m CNN,Fox,ABC News,samt Australien kablar ut händelsen…Men här i Sverige vrider man sig på stolarna,och vet inte hur man ska reagera !
   Gärningsmannen är c:a 175-180 lång,c:a 25-30 år och en invandrare,alt,son till en sådan..Hedegaard sitter nu hos danska “Säpo”,troligen för att om möjligt kunna känna igen attentatorn på någon av deras bilder !

   • Antagligen har dom det, det finns skitamånga dansktalande araber på Holma i Malmö 🙁

 5. Så bemöter “den fredliga religionen”,de som föder dem…Liksom hos oss i Sverige tillhör ju dessa “troenden” en skara arbetslösa,som lever som parasiter på samhället.Tur att de är fullständigt odugliga som skyttar,i varje fall för Hedegaard.Hur skall svensk PK-press kungöra ett sådant attentat ?

Kommentera