Iran: De som backar upp terroristgrupperna, trappar upp den syriska krisen

FSA syrier stadskrig
FSA syrier stadskrig

En högt uppsatt iransk tjänsteman sade på onsdagen 30/1 2013 att de som backar upp ”terroristgrupper” är ansvariga för striderna och dödandet i Syrien, samtidigt som han upprepade Teherans stöd till den syriska regimen.

”Iran anser att orsaken till den syriska krisen är att man skickat vapen till terroristgrupper i Syrien från vissa länder”. Amir Hussein Abdullahian, den iranska utrikesministeriets statssekreterare för arabiska och afrikanska frågor, berättade detta på en presskonferens i Kuwait enligt AFP:

De som skickar vapen till Syrien är ansvariga för dödandet, sade Abdullahian som ledde Teherans delegation till en internationell givarkonferens för Syrien, som hölls onsdag den 30 januari 2013 i Kuwait City. Enligt FN har mer än 60.000 människor dödats i den 22-månader gamla konflikten.

Abdullahian sade att den islamiska republiken till fullo stöder Syriens president Bashar al-Assad och hans senaste fredsförslag, och anser att en politisk lösning genom nationell dialog är det enda sättet att lösa den syriska krisen.

Teheran har alltid bett den syriska regeringen att inte begå några våldshandlingar mot folket, tillade han.
Tidigare denna månad presenterade Assad en trestegsplan för att avsluta konflikten, inklusive ett erbjudande att hålla en dialog med oppositionen – men bara med inslag han anses godtagbara och inte rebellanslutna grupper.

Abdullahian sade att Iran har donerat 200 miljoner dollar i humanitärt bistånd till det syriska folket, liksom logistiskt stöd till syriska flyktingar i Libanon.

Han sade vidare att Iran skulle ge ”nödvändig hjälp” i form av pant i Kuwaitkonferensen, utan att ge siffror.
Iran har stått fast vid sitt stöd för den syriska regimen sedan revolten bröt ut i mars 2011.

Arutz Sheva

Kan du läsa John Fredrik Hood Reinfeldt, så är du en krigshyena, sedan du i somras lyckade skaka fram 110 miljoner till rebellerna och deras ledare i terrororganisationerna Al-Qaida, muslimska brödraskapet och några andra Jihadgrupper, samt länderna Saudiarabien, Kuwait och allra främst Qatar genom sin Emir, som har stött samtliga sunniarabiska terrorister. Då tillhör du dessa som har backat upp terroristgrupper, och ska då också bära det fulla ansvaret för ditt misstag, eller hur 32:an. Olli tycker att vi kan lämna ut dig till Iran, eftersom de stöder den lagliga regimen. Då kanske du kan få känna på ren rå islamism.

Tidigare hos petterssons

3 thoughts on “Iran: De som backar upp terroristgrupperna, trappar upp den syriska krisen

  1. Här har USA och Israel en stor skuld till de många vapen de levererat. Sedan händer förmodligen samma sak som i Afghanistan, USA och Israel blir bekämpat med sina egna vapen.

    Tack till Ryssland och Kina som stöder Assad. Iran kan hoppa och….

Kommentera