Klimathotet kraftigt överdrivet

Uppvärmningen av klimatet har kraftigt bromsats upp efter år 2000. De sensationella resultaten rapporterar en norsk forskargrupp efter att ha använt en ny beräkningsmodell som även vägt in naturliga variationer. Se SvD.

 – Vi bevittnar högst sannolikt naturliga variationer i klimatsystemet, förändringar som kan pågå under flera decennier, och som kommer på toppen av en lång period av uppvärmning, säger han till norska vetenskapsrådet. Forskarna har använt alla tillgängliga data som belyser människans påverkan av klimatet sedan år 1750 och även matat in uppgifter om naturliga fluktuationer som hänger ihop med vulkanutbrott och solens aktivitet.

Det fortsätter med…

”Människans inverkan på miljön mindre än man trott”

– Den norska studien ger en mer nyanserad bild av klimathotet men det är fortfarande mycket viktigt att minska utsläppen, säger den svenska klimatforskaren Caroline Leck.

Hon tror att även FN:s klimatpanel IPCC snart kommer att justera ned sin prognos för global uppvärmning.

-Pettersson säger inte mer än att vad var det vi sa…

 

 

10 thoughts on “Klimathotet kraftigt överdrivet

  1. Det intressanta är att det är precis det här som vi alla klimatskeptiker har förespråkat i 10 år nu. Kommer bli svårare för förnekarna nu när IPCC´s AR4 rapport utkommer i September, där man ser på grafen vad som egentligen skett. Oops, vi hade nog lite fel!

  2. Jag har varit misstänksam på detta hela tiden sen Al Gore tjänade storkovan på sitt skräckscenario. Undrar hur många som blivit mångmiljonärer på skiten? Nu är köttskatt på tapeten…..

  3. Klimatförändringar som förorsakas av den CO2 som är en följd av mänsklig aktivitet är i sanning den största vetenskapligt-/politiska villfarelsen sedan jorden ansågs vara centrum för världsalltet. Janne gör en bra sammanfattning av idiotin.

    Vad som nu har inletts är en smygreträtt som sannolikt kommer att pågå under lång tid, allt eftersom lögnerna blir mer och mer uppenbara. För att IPCC, vissa forskare och politiker skall räddas från att bära hundhuvudet, kommer denna reträtt att göras gradvis och över längre tid. Det kommer, precis som artikeln beskriver, att hävdas att det har kommit ny forskning som delvis förkastar AGW-teorin. Den vetenskap som motbevisar detta strunt har funnits sedan lång tid tillbaka men får nu allt större publicitet. De forskare och debattörer som på vetenskaplig grund har hävdat att teorin inte är sann har kallats och kallas fortfarande ”klimatförnekare” och får ytterst sällan komma till tals i massmedia som domineras av de gröna och de röda kommunisterna.

    Sedan bluffens tillkomst har så kallade klimatskatter och gröna elcertifikat införts och ett gigantiskt system för handel med utsläppsrätter för CO2 – utsläppsrätter för en gas som tillsammans med solljus, vatten och syre, utgör fundamentet för allt liv på jorden. Omställning av energisystem och elproduktion har skett till enorma kostnader, genom att exempelvis ineffektiva och dyra solcellsanläggningar och vindkraftverk har byggts. För dessa galenskaper som inte har någon eller ytterst marginell inverkan på klimatet, betalar du och jag.

    Debatten om CO2 har f ö mycket stora likheter med invandrings- och integrationsdebatten.

  4. Vi har haft både istid och subtropiskt klimat i Scandinavien, helt utan påverkan av människor!
    Nu helt plötsligt har några arbetslösa oduglingar kommit på iden att använda dom naturliga svängningarna i klimatet på jorden som förvändning att straffbeskatta oss vanliga människor.
    Det är vi som är orsaken till den som dom påstår, “globala uppvärmningen” och därför ska vi betala extra skatt till dom som har hittat på dessa floskler!
    Helt befängt!
    Här i Sverige var det t.o.m. ett ljushuvud som inbillade sig att kofisar var skadliga för naturen och därför tillsattes en tjänsteman för att räkna antalet kofisar från en ko på en dag!
    Hur mycket dynga tjänstemannen släppte ur sig framgick inte av utredningen, men personligen så föredrar jag nog en kofis framför en kommunal dynghög!
    Vänligen
    Janne

    • Jag minns när man pekade finger och la skulden på sillstimmen ute i haven för att dom fes.

      • Jo, det var under 80-talet tror jag, experterna gissade att dessa hemska oljud kom från både ubåtar och okända supervalar, innan en fiskare talade om för experterna hur det verkligen förhöll sig!
        Men det ligger kanske något i vad dom säger betr. experter:
        En duktig expert kan väldigt mycket men inom ett begränsat område men är han väldigt intelligent så kan han precis allt om ingenting…
        MVH
        Janne

  5. Det så kallade klimathotet beror nog inte på någon global uppvärmning. Hotet mot vår jord kan istället stavas överbefolkning. Och vem eller vilka ska få befolka vår jord? Där har vi nog framtidens största dilemma.

    • Till Frank.
      Läste för någon dag sedan en kommentar på en blogg ,minns inte vilken : någon hade läst i Time Magasin en artikel som handlade om jobb och överbefolkning..
      – Om 7år alltså 2020 så behövs det 600 miljoner nya jobb globalt om befolkningen fortsätter att öka som nu !
      – Dags att tänka till !

Kommentera