Detta jävla näthat

Ämnet börjar bli uttjatat och det har redan skrivits spaltmetrar. Det går ändå inte att undvika ämnet och debatten i dess kölvatten.

Researchgruppen är en starkt vänsterinriktad sammanslutning med grävande journalistik som gemensam nämnare. Två av medlemmarna har sin bakgrund i AFA och åtminstone en av dem har flera domar om bl.a. misshandel på sitt samvete. Researchgruppen har föga förvånande ett intimt samarbete med Expo, men har också gjort jobb till Aftonbladet. Två av de ledande gestalterna i Researchgruppen ses på denna bild.

2013-01-05-02-00-03_Researchgruppen_muta_50000kr_martin_fredriksson

Martin Fredriksson som ses till vänster misstänktes för brand 2001, men friades från denna (inte dömdes som vi tidigare skrev) och för misshandel med järnrör 2006 (observera ordet järnrör som är populärt idag). Vilka som är hans egentliga uppdragsgivare borde vara intressant att veta. På bilden nedan syns han filma deltagarna i en demonstration för barns rätt till bägge sina föräldrar. Plats, Sergels Torg förra året.

martin f

Som bloggägaren mycket riktigt påpekar, kan man fundera över varför en känd vänsterextremist har intresse av att filma en demonstration i ämnet barns rätt? Är det i egensyfte eller på uppdrag av någon? Martin Fredriksson gick också ut i höstas och erbjöd 50 000 kronor till den som kunde erbjuda honom och Researchgruppen, samtliga e-postadresser till medlemmarna på Flashback.

Nu kommer det som artikeln egentligen handlar om, näthatet. 2009 arrangerade tankesmedjan Konflikt en utbildning för framtida vänsterskribenter. Bland föreläsarna fanns Martin Fredriksson och ingen mindre än Aftonbladets Åsa Linderborg. Åsa Linderborg har som ni säkert vet, fått chansen att i media gråta ut om det näthat som möter henne och de hot som hon utsätts för privat. Ha Linderborgs snyftattacker i färskt minne och minns att hennes vän Martin Fredriksson umgåtts i vänsterextrema våldskretsar, där hot mot oliktänkande är vardagsmat. Hur många han hotat och hatat genom åren är nog långt fler än man kan räkna på ena handens fingrar. Hur Linderborgs många gånger hatfyllda texter mot SD och andra invandringskritiska partier, inspirerat och mynnat ut i trakasserier och hot från Fredrikssons fränder i AFA, borde få Linderborg själv att vara lite självkritisk.

Linderborg ogillar näthat, precis som de flesta av oss. Därför undrar jag hur hon ser på detta twitterinlägg från hennes kelgrisar i Researchgruppen? Är inte detta ren rasism och ett outgrundat hat som riktar sig mot en etnisk grupp? Åsa Linderborg kanske får chans att besvara frågan någon gång, precis som Expo förstås.

researchgruppen_hat
Klicka för större bild.

7 thoughts on “Detta jävla näthat

 1. Anledningen till att Fredriksson filmar en demonstration som handlar om barns rätt till båda föräldrar är att han när ett stort hat mot vissa inom ”mansrörelsen” som uttalar sig mot tokfeminismen. Han kartlägger dem helt enkelt.

  Apropå hans förkärlek för att misshandla folk, så sa han häromdagen på twitter att han minsann skulle misshandla samma ”nazist” igen om omständigheterna vore detsamma.

 2. Ännu ett nytt modeord i vänstermupparnas vokabulär: näthat. Det är INTE näthat att vara oliktänkande eller att kritisera politikers val. Om nu våra förtroendevalda (som representerar svenska folket) vill ha en dialog med sina väljare så krävs det två parter! Om alla dessa PK-journalister gjorde sitt jobb, dvs gav läsarna nyheter lite mer objektiva nyheter så skulle de inte ha några problem. De ev problem som dyker upp skulle lösas så mycket mer rättvist och snabbare.

  • Näthat ska fördömas i alla sammanhang, oavsett vem som utfärdar och vem som drabbas.
   Däremot har du rätt i att både politiker och journalister vill tysta kritiken mot pågående invandringspolitik genom att åberopa ”näthat”.

   • Det fanns en tid då jag trodde på näthat för att ”förståsigpåare” sa det. Jag blev nyfiken och sökte men jag fann åsikter olika de som förr haft monopol på de skrivna orden och proffstyckeriet. Det är slut med det nu.
    Det finns nätkärlek och åsikter på nätet som inte alltid stämmer med mina men det kallar jag för mänskligt och yttrandefrihet och opinionsbildning.
    Det växer så det knakar bland gräsrötterna och det kommer aldrig att kunna tuktas.

 3. Bra inlägg Stefan och jag har också en del foton på de som bevakar och dokumenterar mötesdeltagare. En vacker dag känner jag igen dom men om du vill så kan jag sända dig fotona för du kanske vet vem dom är.

Kommentera