Försök till statskupp i Eritrea?

I Eritreas huvudstad Asmara belägrar armén informationsministeriet som tidigare idag stormades av ett par hundra myterister.

Enligt diplomatiska källor kräver de politiska reformer, bland annat vill de att alla politiska fångar ska släppas fria. Enligt FN finns det mellan 5 000 och 10 000 politiska fångar i landet. Det ryktats om att det handlar om ett försök till statskupp. Ögonvittnen berättar om skottlossning och avbrutna tv-sändningar.

Eritrea har styrts med järnhand av president Issaias Afeworki ända sedan landet blev självständigt från Etiopien för 20 år sedan. Enligt konstitutionen kan presidenten väljas för bara två mandat eller högst tio år.

-Pettersson säger att det är i Eritrea som eritreanen Dawit Isaak om han fortfarande lever sitter fängslad sedan drygt 11 år…läs HÄR

Eritrea är ett av många afrikanska länder som när PK rapporterar därifrån visas upp som ett fattigt dammhål men de har förutsättningar att vara minst lika rika som vi är i vårt land. Visst de har torka ibland då det är svårt att odla men vi har vinter varje år då det inte går att odla alls…

YLE 

4 thoughts on “Försök till statskupp i Eritrea?

Kommentera