Abbas: Muftin är min hjälte

Palestinska myndighetens chef Mahmoud Abbas talade glödande förra fredagen om ”arvet” efter den ökända Hajj Amin al-Husseini, som var en nazikollaboratör, och var beredd att genomföra massmord på judar i landet Israel i händelse av en nazistisk invasion. Muftin, sa Abbas , var en stor man vars färdriktning bör tas efter av alla PA araber, och att han var värd mycket beröm.

I samtal med Arutz Sheva, sa David Bedein, chef för nyhetsbyrån Makor Yisraeli och Centrum för forskningen om Mellanöstern, att Abbas gjorde kommentarerna under en Fatah marsch i Gaza förra fredagen. Det var första gången på flera år som Fatahs terrorister hade fått tillstånd av Hamas att marschera, och Abbas talade till demonstranterna via videolänk.

Abbas skrev sin doktorsavhandling vid universitetet i Moskva om hur Sionistiska världsorganisationen, inte nazisterna, var ansvariga för förstörelsen av den europeiska judendomen, sa Bedein. Med tanke på detta, var Abbas beröm av muftin, som den ultimata ”arabiska nazisten” mycket allvarligt menat, och behövde offentliggöras, sa han. Muftin var också en föregångare till Fatah, vilken Abbas för närvarande är ordförande i.

Efter att muftin av britterna tvingades att lämna mandatet Palestina, bosatte han sig i Europa, och träffade Hitler i Italien. De två kom överens om att Hitler skulle mörda Europas judar, och att han Muftin skulle organisera mordet på judarna i Mellanöstern, när tiden var mogen. Under kriget, sände muftin pronazistisk propaganda på arabiska från Berlin via radio. Senare nådde han Kairo, där han var en av grundarna till Arabförbundet, som antog pakten mellan muftin och Hitler som ett grundläggande dokument i organisationen.

Bedein skällde också på de israeliska medierna för att ignorera Abbas tal som prisade muftin. Bedein sade att han fått informationen om talet från PA araber som lyssnade till det själva. Han skickade informationen om talet till israeliska media, men de var tydligen inte intresserade, sa han. Bedein sa vidare att han också skickade uppgifterna till president Shimon Peres, premiärminister Benjamin Netanyahu och Bayit Yehudi samt ordförande Naftali Bennett, men ingen av dem har att svarat varken privat eller offentligt ännu.

 Arutz Sheva

Här kommer nu från Palestinskt håll, det som jag tidigare har berättat för vår palestinier Ali 1948, och som han har förnekat. Det kanske börjar bli dags för lilla Ali att be om ursäkt, rent utav. Men att man skulle få det av en fanatiker, är nog inte att räkna med. So I rest my case./Olli Rein

ABBAS PAimg368344

På petterssons tidigare

One thought on “Abbas: Muftin är min hjälte

Kommentera