Skandinavisk konvertit bland jihadisterna i Algeriet?

Algeria-Kidnapping_Darg2-630x418

Gisslandramat på naturgasfältet In Aminas i Algeriet påstås i medierna vara avslutat. Trots det kan ingen svara på om de sista sex norrmännen är levande eller döda…

Som så många gånger tidigare började jihadisterna med att sortera upp offren i grupperna muslimer och otrogna. Muslimerna (huvudsakligen algeriska lokalanställda) tycks ha släppts fria tämligen omgående.

Några av algerierna intervjuades av franska Le Point. De berättade bl.a. att det fanns européer bland jihadisterna. Norrmännen (ursprungligen 17 st) förhördes och vaktades av en blond ”skandinavisktalande” kidnappare.

Vittnena kunde inte urskilja vilket språk han talade, men säger att norrmännen förstod det. Enligt algerierna ska det även ha funnits fransmän bland jihadisterna.

Eric Breininger 0,1020,1313856,00

Även Aftenposten har träffat på överlevande algerier som berättar om en ”lång, blond och blåögd” jihadist, som vaktade norrmännen och talade till dem på ett ”okänt” språk.

Förmodar att både PST, PET och SÄPO just nu rotar febrilt i sina arkiv. Trots allt är ju antalet islamistiska konvertiter i Norden som rest ut på jihad ganska begränsat.

De flesta som stoltserar med svenska pass i terroristkretsar har ju sitt ursprung i Mellanöstern eller Afrika. Förmodligen är situationen likartad i Norge och Danmark.

Dessutom ligger Algeriet och Mali hittills utanförden vanliga jihadmotorvägen till Afghanistan via Somalia eller Syrien.

Det är väl inte otroligt att Al Qaeda planlagt angreppet på Statoilanläggningen länge och därför också kallat in en skandinavisk specialist.

Den man spontant kommer att tänka på är Anders Cameroon Dale, den norske miljöpartisten som nu är en internationellt efterlyst jihadist.

PS Bilden föreställer den blonde, blåögde, tyske jihadisten Eric Breininger. Han är garanterat oskyldig till detta dåd då han sköts av pakistanska polisen i maj 2010.

JIHAD I MALMÖ

Här finns det paralleller till mitt inlägg från igår, ”Misslyckat amerikanskt bistånd ledde till jihadistisk framgång” där jag jämför en ledare i SN Södermanlands Nyheter med att US army har varit och utbildat soldater samt utrustat dem med moderna vapen, så att de skulle kunna slå ut de tre olika rebellstyrkor som länge har varit i strid med den erkända regeringen i Mali. Men dessa nya och tränade trupper gjorde en militärkupp och de flesta anslöt sig sedan till fienden. Det förslag på lösning som SN: s Charlotte Boström kan tänka sig är att Sverige och övriga EU skickar militärer för att utbilda fler soldater i Mali. Av någon anledning kan åtminstone Sveriges 12 – 15 utbildare, inte vara på plats tidigare än om två månader. Alla andra metoder förkastar Charlotte som Nykolonialistisk, inklusive de franska trupper som är där nu. Om två månader finns inget behov av utbildare, då är redan Mali en ny islamsk republik med Sharialagar och allt som tillhör en islamsk diktatur. Det skulle faktiskt vara för sent även nu. Så det enda alternativet till den islamska staten Mali, är att de franska trupperna håller terroristerna på plats, tills de nya rekryterna eventuellt kan bidra med sin närvaro när kriget ska avgöras, eller att de slår ut terroristerna så fort som möjligt. Jag ser inte något annat alternativ till detta än att kapitulera, och ge upp sin frihet för den tvingande islamismen.

7 thoughts on “Skandinavisk konvertit bland jihadisterna i Algeriet?

  • Ja tamefaan du har rätt huginomunin. Det kan säkert vara Fridolin, han har ju varit och bråkat i Israel åtminstone. Jag har för mig att han fick gratis mat och logi någon gång, på staten israels bekostnad, annars är det någon annan vänsterhycklare jag tänker på. I så fall kan ni ju lämna några förslag. Jag är klar över könet, det var en hen.

  • Tydligen var det en ”nybyggande berikare” från Norden,men hittills har Algeriska polisen konstaterat,att de dödade terroristerna stammar från Canada,Egypten,Libyen,Chad,Algerien och Mauritanien..Men kanske hittar man ytterligare skit,eftersom området är lika stort som en mindre svensk stad !!!.

 1. Olli R:
  Det stora problemen i Afrika är precis som hos oss..Det är svårt att se skillnad på de olika negrarna,såväl från det yttre,som det innre!
  Tittade i går kväll på Franc 24 och deras dagliga nyhetsreportage direkt från Mali.
  Lokalbefolkningen (med deras borgmästare i spetsen),i en av de städer som franska styrkor ”tagit tillbaka” från terroristerna,förklarade att striden var långt ifrån vunnen.Nu rakar dessa islamister av sig skägget,och blandar sig med den övriga befolkningen,väntade på nästa möjlighet att slå till !!
  M.a.o kan vi förvänta oss samma utveckling som i Afghanistan m.fl. islamistiska länder.Därför talas det redan i dag i flera Europeiska dagstidningar,att ett nytt ökenkrig kan förväntas !!
  Huruvida ett sådant krig i Afrika,kan vinnas återstår att se !!

 2. Hej Pettersson,

  Tack för ovärderligt arbete.

  Vad sägs om att upprätta en svart lista med kontaktuppgifter på Sverigefientliga medier, journalister, politiker, diverse förståsigpåare, proffstyckare m fl?

  … här på bloggen, för framtida behov.

  Hälsningar!

Kommentera