Den moderate upprorsmannen


Nu uppmanas han bli upprorsledare

• I torsdags skrev Bo Frank på Växjömoderaternas hemsida att: ”Det finns en djup klyfta mellan ledande kommunalpolitiker i partiet och partiledningen i synen på Sveriges flyktingmottagande.”

• I fredags utvecklade han sitt resonemang i Expressen: ”Flyktingpolitiken har gått fullständigt överstyr. Det finns inget övre tak på hur många vi kan ta emot. Regeringen bara talar om att vi kommuner ska sköta det här. Och de skickar inte med en bråkdel av vad det kostar för kommunerna.

• Uttalandet bemöttes av migrationsminister Tobias Billström, som meddelade att han tänker lyssna på kommunerna, men att Sverige också måste följa internationella konventioner och EU-regler.

-Pettersson har mejlat migrationsminister Tobias Billström och bett om en kopia på de regler som säger att Sverige måste ta emot mångdubbelt fler flyktingar och asylsökande än andra EU-länder.

• I går fick Bo Frank stöd av ett flertal andra kommunalråd runt om i landet, från både socialdemokratiska och moderata, som tyckte det var bra att han lyfte frågan.

Bo Frank (M), kommunalråd i Växjö, kritiserade regeringens flyktingpolitik – och i går fick han stöd av ett flertal kommunalråd i andra kommuner.

På Växjömoderaternas hemsida skriver han nu att han blivit uppringd av partikollegor i riksdagen.

”Ett antal moderata riksdagsmän som tycker att jag skall ta på mig ett ‘upprop’ när det gäller flyktingpolitiken”, skriver Frank.

Han beskriver även hur ledamöter från andra allianspartier hört av sig och klagat på att flyktingfrågan ”inte får diskuteras” i deras riksdagsgrupper.

-Pettersson säger att det behövs fler som Bo Frank…vi får hoppas att det går bättre för Frank än för Nils Dacke. 

Sverigedemokraten Thoralf Alfsson varnar dock för att Bo Frank är en kamelont HÄR.

Upprorsmakare


6 responses to “Den moderate upprorsmannen

 • Fiona1177

  Läs gärna ett förtydligande om Bo Frank på Thoralf Alfssons blogg. Där avslöjas Bo Frank in på bara kalsongerna. Undrar om inte moderaterna är den falskaste falangen inom sju-klövern?

  Gilla

 • Tony

  Ja om man känner till den bedrövlige Ilmar Repalu
  så ska man inte förvåna sig om det finns flera
  kappvändare, för sina egna väl tilltagna förmåner
  brukar dom vara rädda om! Så när Barbaren höjer
  rösten mot Växjö, så kommer denne Bo Frank att
  tystna, samt att rätta in sig i leden. Så vi andra får
  nog i fortsättningen också lita till att SD fortsätter
  att växa sig starka.

  Gilla

 • Janne

  Håller definitivt inte med om att vi behöver fler Bo Frank! Det är han som har satt Växjö i det bedrövliga läge de nu befinner sig i. Det var (som han själv säger) Frank som drev igenom avtalet om att ta emot s.k. ensamkommande till Växjö och tycker dessutom att han ska ha en ros för detsamma! Frank vill ha: ‘Ett generöst lagom. I ett mångkulturellt samhälle som tillerkänner alla människors lika värde. Och ser det mångkulturella som ett värde utveckling och välbefinnande.’
  Nej tack!

  Janne

  Gilla

 • Realisten

  Skall bli intressant att se om han får vara kvar i partiet! Den tolerans som predikas uppifrån gäller ju inte generellt..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: