Städerskan inte längre misstänkt för tågstöld

Kvinnan som fanns i det SL-tåg som körde in i ett hus vid Saltsjöbanan är inte längre misstänkt för brott. Enligt åklagaren finns inget som tyder på att kvinnan medvetet körde iväg med tåget. ”Det finns ingenting i nuläget som gör att det finns skäl att tro att hon medvetet körde iväg med tåget”, säger åklagaren till SvD.se. 

Allt tyder i stället på att tåget kommit i rullning av en olyckshändelse och brottsrubriceringen kan nu komma att ändras till arbetsmiljöbrott.

-Pettersson noterar att SJ trots detta vill hålla förhör med henne…

städerska ej misstänkt

5 thoughts on “Städerskan inte längre misstänkt för tågstöld

  1. Ja, den kvinnan hade Norrtåg behövt. Thomas Hägg (S) kommunalråd i Åre och ordförande i Norrtåg AB köpte in nya tåg från Allstom. Tyvärr fungerade inte tågen i snö och is så nu ska han köpa in 30 år gamla tåg som ersättning, de s k Pågatågen. Självgode Thomas fick frågan på Mittnytt om han skulle avgå. ”Varför det undrade han, har inte gjort något fel.

  2. 3 km, Ja det är betydligt längre än vad
    SJ får tågen att rulla nu på vintern, hon kan väl
    få anställning som lokförare!

  3. Aha, de ska utröna om hon kan vara SJ: s nya lokförare som får tågen att rulla trots vinter och snö. Det är ett så kallat pilotfall hälsar man från SJ: s stabspersonal, och det gör inget att det inte var vår anställde som visade vägen, hon kan ändå gå en ljus framtid till mötes på SJ, med statlig anställning och full statlig pension, säger SJ: s pressansvarige.

Kommentera