24 thoughts on “Sverigedemokraterna 14 %

 1. Ett korthus. Drömslott. Det är väl inte nu som Sd ska ha 14 procent? Med alla avhopp, uteslutningar och skandaler ska nog Sd vara glada om dom får över 4 när det väl gäller. Och den som borde kastas ut, Kent Ekeroth, han drar ju säkert ner 5-10 procent bara han. Märkligt parti som jag sa adjö till nyligen. Dom har glömt eller sålt sin själ.//

 2. ”Väljarna är på väg att förlora framtidstron. För första gången på länge anser en klar majoritet att Sverige är på väg åt fel håll.

  I Yougovs januarimätning svarar 40 procent att landet generellt är på väg åt fel hål, en ökning med 4 procentenheter sedan december.” (Metro)

  ”Vilken av nedan angivna politiska frågor tycker du är viktigast just nu?

  Arbetslöshet 30,9%
  Ekonomi 14,1%
  Flykting- och invandringspolitik 11,8%
  Sjukvård 8,7%
  Skola 8,6%
  Miljö 6,6%
  Äldreomsorg 6,4%
  Kriminalitet 3,0%
  Skatt 2,2%
  Barnomsorg 1,9%
  EU 1,1%
  Utrikespolitik 0,2%
  EMU 0,1%
  Annan fråga 2,7%
  Vet ej 1,8%

  Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du driver denna fråga bäst just nu?

  Flykting- och invandringspolitik

  M 4,5%
  C 0,0%
  FP 1,1%
  KD 0,5%
  MP 1,9%
  S 3,1%
  V 2,2%
  SD 75,5%
  Annat parti 0,2%
  Inget av partierna 7,0%
  Vet ej 4,1%”

  (YouGov) http://www.yougov.se/wp-content/uploads/2013/01/YouGovValjaropinionJan2013.pdf

  Det intressanta är att arbetslöshet, ekonomi, sjukvård, skola, miljö, äldreomsorg, kriminalitet, skatt, barnomsorg, EU och utrikespolitik hör intimt samman med flykting- och invandringspolitiken. På vart och ett av dessa områden inverkar flykting- och invandringspolitiken negativt. Ta arbetslöshet och ekonomi som exempel, en stor majoritet av invandrade kvinnor från tredje världen är arbetslösa och varför skulle de inte vara det då det inte lönar sig för dem att arbeta på grund av alldeles för generösa bidrag.

  De senaste dagarna har det dykt upp siffror på att invandringen från delar av tredje världen kostar mellan 297 och 400 miljarder, årligen. Det skulle vara mellan en dryg tredjedel och en femtedel av den offentliga ekonomin. Det låter kanske mycket men om det vore en tiondel av den offentliga ekonomin så skulle det ändå betyda en till tre månadslöner netto för varje svensk. Inte underligt att SD växer.

  • Är det inte fantastiskt? 75% !!!!!!!!!!!!!!! av svenska folket tycker att SD har den bästa invandringspolitiken och ändå ignoreras det totalt! 75% ! betyder det att 75% av Sveriges befolkning är rasister och nazister eller betyder det att Sveriges invandringspolitik är helt åt helvete fel?

   • Som jag ser det är 25% rasister (anti-vita i det här fallet). Det är en myt, en faktoid att det enbart kaukasier som kan vara rasistiska gentemot asiater och negroider. ”Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra.” (Wikipedia)

 3. Smolk i glädjebägaren, men det är långt till valet och mycket kan hända…åt bägge håll.
  Glädjande är att Sentio var det institut som låg närmaste det slutliga valresultatet i sina mätningar 2010.

 4. OJ OJ då kommer Aftonlögnen och EX pressen att
  stoppa pressarna, för att delge oss den nyheten—–!?
  Tror inte dom kommer att nämna det ens.
  Och hela snask gänget med Bjurvalskan, Lindeborgskan,
  Mazetti tanten, David Pohl pot, Cantwell och så vidare
  riskerar väl att få hjärtsnörp.
  Såg för övrigt att TV4 text hade en Rubrik om att
  ungdomsstyrelsen, ni vet dom som undanhåller bidrag
  för bara SD, att dom tänkte anmäla Thoralf Alfsson för hot?
  Därför att han på sin Blogg skrev att han fick arrangera sina
  fotsoldater mot att ungdomsstyrelsen använt politiska beslut
  för att neka SD bidrag!

 5. Min egen spådom har varit att det återigen skulle bli resultatet från föregående skolval * 1,33. Det skulle ge 13 * 1,33 = ca 17. Men nu undrar jag om det inte kommer att bli högre än så 2014.

 6. Ska bli spännande att se hur mycket av denna undersökning kommer att presenteras i media….plötsligt verkar PK-media ha blivit väldigt ointresserade av opinionsundersökningar, tex att MP har tappat hälften i opinionsundersökningar. Jag tror att PK inte vet vad dom ska göra, nu när lavinen kommit igång…

  PS Ekot sa i alla fall inget om detta….

 7. Härligt, tror dock att 2014 kan vi räkna med mycket högre siffror, den ”sovande”svensken har vaknat ur sitt ide, alla vet på vilket humör en björn är när den går ur sitt ide det beskriver svensken, på ett sjuhelsickes humör,då är den inte mutbar. Nu är det slut med allt batikhäxtrams !

 8. Den ”Svenska våren” kommer tidigare än man kunde ana.

  Tack ”järnrörsjournalisterna”, Centerpartiet och hela det propagandistiska, genomfalska mediaetablissemanget!

  Och ändå slår sanningen om de ”fattiga barnen” och invandringens kostnader igenom först i nästa mätning:
  http://petterssonorg.files.wordpress.com/2013/01/barnfattigdom.mp3
  (Använd ljudinspelaren på mobilen, spela in ljudfilen och låt ”otrogna” lyssna, deras argument försvinner garanterat!)

  Inväntar med spänning nästa mediala motdrag, dessa blir bara mer och mer sjukligt desperata och kontraproduktiva.

  Dags att ställa ut stora skålar med ångestdämpande medel i entren till riksdagen, för sjukklöverns ledamöter?

 9. Man häpnar… Visserligen har jag trott på mellan 12 – 15 % i valet 2014 men det känns ändå lite overkligt… Var är gränsen? Och finns det så många SD-politiker att fylla alla platser i landsting, kommuner och riksdag. Det är ju också något man kan oroa sig över…

  • Tur att det är 20 månader tills valet 2014.Nog skall vi väl lyckats hitta de erfoderliga innan dess..Värre vore om det kom som en blixt från klar himmel,valkvällen !!
   14 % ligger faktiskt över alla mina förväntningar,men förvånar inte eftersom förrädarna i 7-klövern,bryter ner landet i allt högre fart…

 10. 25% 2014 är en absolut inte en orimlig verklighet! Fakta och verklighet kan inte längre döljas av lögner, propaganda, fulsnack, repotage och påhopp. Sanningen segrar…

  Bra Jimmie!

Kommentera