Trams säger Expressen

Igår hade vi ett inlägg om Nils 24, en misstänkt mördare som fick vara med på bild i Expressen, samma tidning har valt att inte publicera bild eller namn på guldsmedsrånaren som nyligen sköts till döds i Södertälje.

Detta föranledde en av våra läsare att ställa frågan om Expressen gör skillnad på folk och folk i sin bedömning om vilka som får vara med på bild och med namn i tidningen.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson svarade så här…

”Trams. Läs artikelkommentarerna – min gissning är att flera som skriver anonymt (sic!) är främlingsfientliga och alltså inte vill ha ett inkluderande samhälle. Ingen som följer media seriöst kan påstå att det görs olika bedömningar efter etnicitet, utöver vad som stadgas i de pressetiska reglerna. Det är helt enkelt trams.”

Vänligen, Thomas Mattsson

-Pettersson ber er titta på bilden nedan. Det är en skärmdump från Expressen den 24 mars 2011. Den dagen stod det i två artiklar om två unga blonda flickor som mördats brutalt, båda mördarna är med på bild, den ena med namn och den andra utan samt vitpixlat. När ni sett den bilden tror ni då på Thomas Mattssons trams?

Mordet på Elin

Om morden HÄR 

10 thoughts on “Trams säger Expressen

  1. Utmana INTE Svenskarna ! Går ni för långt så får ni ta konsekvenserna av det….

  2. Expressen är trams och läses sedan snart två år tillbaka inte av vare sig mig eller min närmaste familj.

  3. Oj oj oj, där ser man, riktigt illa, kanske dags att skriva till honom igen och lägga upp facit på bordet?

Kommentera