Stockholm flyttar

Ett gäng allianspolitiker slår på stort i en debattartikel HÄR om att det behövs fler jobb i ytterstaden och presenterar därför planer på att flytta ett flertal kommunala förvaltningar och bolag till ytterstaden.

”När Stockholms stad nu förbereder en flytt av kommunala förvaltningar och bolag vill vi samtidigt utmana andra arbetsgivare att följa vårt exempel. I Stockholm finns en mycket hög koncentration av privata företag och statliga myndigheter i innerstaden. Vi menar att statliga myndigheter har ett särskilt tungt ansvar att följa vårt exempel. Genom att administration flyttar från adresser i innerstaden kan vi få en mer levande stadsbild i hela Stockholm, med fler affärer, bostäder, småföretagare, restauranger och kulturverksamheter”

Det är ju underbart, givetvis ska kommunala förvaltningar ligga där hyrorna är lägst…Tensta, Rågsved, Farsta, Skarpnäck, Skärholmen, Husby, Ulvsunda och varför inte flytta kommunfullmäktige till Rinkeby.

– Pettersson är imponerad över denna, visserligen sent påkomna klartänkthet men ändå. Av c:a 40 000 anställda, slår de lokala allianspolitikerna på stort och tänker flytta hela 1 532 medarbetare till ytterstaden.

Nu blir det jävlar i mig plats för asylförläggningar i innerstaden…och då får kommunfullmäktige som de vill ”en mer levande stadsbild”

2 thoughts on “Stockholm flyttar

  1. Ha, det där tror jag inte på. När vi i Jämtland i ett nafs blev av med tre regementen och Försvarshögskolan skulle en antal statliga verk flyttas hit för att kompensera och att hyrorna blivit för höga i deras Stockholms-
    palats men se de ville de inte.
    Inte kommer några GD:are och deras personal gå med på utlokalisering till Skärholmen eller Rinkeby – aldrig.

  2. Jag tycker även att regering ska föregå med gott exempel och flytta Riksdagen till Rosengård.

Kommentera