Inte bara Centern

Centern plågas idag av inre stridigheter och medias drev för sina tokiga förslag…

…men de är inte ensamma.

Månggifte har förespråkats och förespråkas av moderater. Den moderate riksdagsmannen Gunnar Axén förordade detta redan 2002 och idag sitter en annan riksdagsman och hävdar att svenska män ska få ha fyra fruar, Abderizak Waberi. Även Mp och Fp har tankar som kan riktas mot polygami.

Fri invandring är populärt i fler partier än Centern, vilket kan ses i deras partiprogram. Moderaterna skriver; ”Vi tror på en värld utan gränser och med fri rörlighet.” Folkpartiet tycker så här; ”Den liberala visionen är att fri rörlighet för individen skall vara en mänsklig fri- och rättighet. Envar skall tillåtas leva och verka där i världen som hon själv vill.” Föga förvånande står Miljöpartiet på Centerns sida; ”Vi har en vision om fri in- och utvandring, där människor har rätt att bosätta sig och verka var helst de önskar.” Källa: Dagens Industri

5 thoughts on “Inte bara Centern

  1. Visst kan vi ta emot människor från andra länder. Några motprestationer krävs dock, att de kan försörja sig själva på lagligt arbete, lära sig språket och anpassa sig till Sveriges skrivna och oskrivna lagar. Det kallades förr för arbetskraftsinvandring.
    Fick igår ett exempel på en asylsökande (till ett annat europeiskt land). Han var länge med al-Shabab men låg illa till för han råkat döda ”fel” och den dödes familj och anhängare var ute efter honom. Han lämnade fruar och barn och flydde till Europa. Nu har han ”rätt” att återförenas med sin familj. Tyvärr blev första frun mördad som hämnd för de inte fick tag i honom och de åtta barnen som fått visa men inte hunnit komma försvann. Nu har han hittat sex andra barn som inte får komma på de försvunna barnens visa. Tilläggas kan att han har/hade totalt sex fruar och vet själv inte riktigt hur många barn.
    Skulle vilja fråga polygami-förespråkarna inom centern om de tänkt på vad det skulle kosta Sverige med ett antal liknande ”barnfamiljer”?

  2. En gång i tiden var världen faktiskt utan gränser. Då krigades det friskt. Idag kommer knark och vapen att välla in. Polisen kommer inte ha en chans att hinna med. Svenskar kommer allt mer bli en måltavla för vissa invandrargrupper, islam kommer att sätta klorna landet med terror och våld. Framtiden är allt annat än ljus numera. Den arabiska våren har övergått i en sharia-vinter som snart når oss här uppe i norr.

  3. Jag tycker att dessa politiker kan föregå med gott exempel – och bosätta sig någon annanstans.

  4. För ca 20 år sedan skrev frilansjournalisten Elisabet Precht från ett top-level-meeting i Wien, där migrationsfrågor diskuterades: ”Begreppsförvirringen är total. Man skiljer inte på flykting och folkvandrare. Rätten att resa fritt innebär inte rätt att bosätta sig var man vill”!
    Men för många miljoner är det förstås en frestelse att flytta till ett land där man kan bli bidragsförsörjd utan att någon begär den minsta motprestation. Sverige är – än så länge – en magnet.

Kommentera