Mer pengar än fotboll

Elvan Cicen, grundare av laget Dalkurd, tidigare sportchef för laget och under förra mandatperioden socialdemokratisk fullmäktigeledamot i Borlänge, har åtalats misstänkt för medhjälp till försvårande av skattekontroll. Enligt åklagaren är Cicen misstänkt för att tillsammans med två styrelseledamöter i pizzagrossisten Medabfood skrivit falska fakturor på cirka 14 miljoner kronor.

Från mars 2009 till mars 2011 menar åklagaren att de falska fakturorna har skrivits. Sammanlagt är det 1 570 stycken, till ett belopp av 14 miljoner kronor.

Istället för att uppge vilka som är grossistföretagets riktiga kunder på fakturorna, har icke existerande och vissa existerande företag angetts – vilket visat sig vara falska uppgifter. På så vis, säger åklagare Helena Eckerrot Flodin till Dalanytt, skulle exempelvis de verkliga kunderna ha kunnat köpa varor av företaget utan att skatteverket visste om det.

Elvan Cicen 32 och de två styrelseledamöter Mehmet Sirac Abic 37 och 40-årige Halil Karakas i bolaget Medabfood, är nu åtalade för grovt försvårande av skattekontroll.

Elvan Cicen grundade fotbollslaget Dalkurd 2004, Mehmic Sirac Abic har varit kassör i föreningen trots att han 1999 avtjänat ett fängelsestraff skyldig till skattebrott på en pizzeria han drivit. Dalkurd FF bildades 2004 och har gjort en fantastisk resa genom seriesystemet, klubbens mål är att verka för integration men i den ingår tydligen inte att ledarna ska betala skatt.

“Brottet är att bedöma som grovt eftersom det avsett mycket betydande belopp, utövats systematiskt, i större omfattning och varit av synnerligen farlig art”, menar kammaråklagare Helena Eckerrot Flodin. Företaget har restauranger, pizzerior och gatukök som huvudsakliga kunder.

dalkurd

DT.se   Tidigare om Dalkurd FF HÄR

 

One thought on “Mer pengar än fotboll

Kommentera