Centern…krispartiet

Det pratades om en ny vår, en ny framtid och nya visioner när centern fick en ny och ung partiledare, men i dagsläget verkar hon mest vara ett visset höstLööf.

1973 nådde Centerpartiet sina hittills högsta siffror i ett val, när man fick 25,1% av rösterna. När Novus sammanställde de största opinionsinstitutens mätningar för december 2012, hamnade Centern på 4,1%.

Siffrorna talar sitt tydliga språk och det är ingen tvekan om att partiet befinner sig i kris. Vad behöver då ett parti i kris minst av allt. Precis, inre splittring och personer som öppet vädrar åsikter som retar gallfeber på svenska väljare.

Sist ut i raden av centerpartister med minst sagt lustiga och udda åsikter är fröken Olivia Erixon, ordförande för CUF i Norra StorStockholm.

VXyBZI en artikel på Newsmill vädrar hon åsikter som får övriga centerpartisters att verka begåvade. Några av smakproven och försök att läsa dem utan att skratta. Det är svårt, men det går.

 • Är du född i Sverige är detta en ren slump och inget du jobbat för. Av den anledningen har du ingen större rätt till vårt land än någon annan.
 • Dina första 15 levnadsår är du bara en kostnad där staten lägger ut pengar för att du ska kunna utbilda dig. Därför ska en 2-årig finansierad utbildning för en invandrare ses som en investering och inte en belastning.
 • Att vara född i olika länder ska inte ha någon betydelse, då det är en ren slump. Alla ska ha samma rätt till allt.
 • Politiker bestämmer inte vad vi ska äta och hur vi ska klä oss. Därför ska de inte bestämma var vi ska bo.

Jodå, flickan är helt seriös och med ett sådant framtidslöfte i Centern behöver partiet inga politiska motståndare. De sänker sig själva ändå. På Olivias blogg beklagar hon sig över att ingen tilläts kommentera hennes artikel, men tro mig Olivia. Det ska du vara glad över.

Nu ska jag erkänna en sak som många inte vet. Första gången jag fick äran att rösta, så fick Centerpartiet min röst. Visserligen var jag inte insatt i politik på den tiden, utan röstade på C för att partiet värnade landsbygden mer än något annat. Idag ryser jag bara jag hör ordet Centern och lika mycket som jag hoppas Reinfeldt avgår 2014 (helst innan), så hoppas jag att Centern åker ur riksdagen för att aldrig mer återkomma. PS. Jag har även röstat på Moderaterna.

Centern

 

4 thoughts on “Centern…krispartiet

 1. Jag har också röstat på C en gång men med strykning för att lyfta fram en då vettig person jag kände men det må vara förlåtet nu mera. Idag fiskar de andra röster än bönders men betet är uselt.

 2. Olivia Erixon är ju ett partiledarämne frågan är bara om partiet existerar när det är dags. Saknade av få.

 3. Pratade med en av mina lokala C-politiker idag, han stod i alla fall inte bakom det där nya idéprogrammet… Har faktiskt själv också röstat C två gånger, men det var då…

 4. Stefan K:
  I efterhand ber jag få framföra mitt tack för din dåtida röst…
  Själv blev jag aktiv i Centern under senare delen av 60-talet.Grunden för min dåtida politiska ambition,var att störta landets dåvarande diktator O.Palme…Vilket också lyckades med eller utan min hjälp !!
  Nu kan man inte jämföra dagens Centerpolitik,med den som de äldre kunniga utövade,på 70/80-talet..Liksom i allt annat som ”08:orna” blandar sig i,gick det åt skogen för partiet,med sådana opolitiska figurer som Lennart Dahlèn och Olof Johansson…Vila i ro!

Kommentera