Har ni tappat kontrollen?

Det känns som att regeringen tappat kontrollen över Sverige och vad är då bättre än att kontakta ansvariga ministrar, dvs regeringens partiledare.

Känslan över att Sverige går mot allt dystrare tider är stor och FN:s nyligen publicerade HDI-lista över medlemsländernas välstånd känns tyvärr allt mer aktuell. Många svenskar bryr sig inte, allt fler har ingen aning, men vissa kan inte sitta stillatigande utan att åtminstone försöka påverka och få svar på frågor. Jag är en av de som på senaste år fått upp ögonen och det är ett av skälen till att jag skriver på Petterssons, samt försöker få svar från ansvariga ministrar, politiker och myndigheter.Jag som alltid röstat borgerligt, hade stora förväntningar på Alliansen efter valsegern 2006. Nu trodde jag på allvar att vi fått en regering som med kraft skulle se till Sveriges och svenska skattebetalares bästa. Löften om sänkta skatter, nya arbetsskapande projekt, högre välfärd och hårdare krav på de som finns i landet och de som väljer att komma hit, var några av punkterna som tilltalade mig. Idag står vi med facit i hand och sällan har jag blivit så besviken över en svensk regering och inte minst över en som jag själv var med om att rösta fram. Tack vare denna regering är Sverige på väg mot dystrare tider än vi någon gång varit under mina levnadsår och ett mer splittrat land med större klyftor vet jag inte om EU kan stoltsera med. Att Sveriges och svenska skattebetalares bästa står överst på regeringens agenda, tror jag ingen längre köper. Det känns som att Reinfeldt & Co gett upp och använder resterande tid fram till valet 2014 för att köpa sig nya väljargrupper. Makten och glansen verkar väga tyngre än svenska skattebetalares bästa.

Av denna anledning utnyttjade jag min demokratiska och medborgerlig rättighet och skickade ett mejl till var och en av Alliansen fyra partiledare. Jag tänker inte återge det långa brevet i sin helhet, men kan kort sammanfatta det med en av frågorna och en vädjan: ”Har ni gett upp hoppet” och ”Avgå innan ni ställer till med ännu större skada”. Mejlen skickades 2012-09-08.

Svaren kom i nämnd ordning och kan sammanfattas på följande vis.

  • 2012-09-12 kom detta snabba svar från Fp (brevsvarare): Fp anser att kostnaden för svensk flyktingpolitik är något vi måste ta och att partiet vill se en generös flyktingpolitik. Fp hävdar också att 70% av de som invandrar är här för att jobba och studera under kortare perioder och att majoriteten av anhöriginvandrarna är tvingade att försörja sig själva.
  • 2012-09-25 svarade C så här (brevsvarare): Det mycket korta svaret gick ut på regeringen presenterat en rad åtgärder för att bekämpa arbetslösheten och att Annie Lööf bjudit in övriga partiledare för att planera för ett vidare Alliansbygge. Inte ett ord om den misslyckade invandringspolitiken, den havererade välfärden eller kostnaden för kalaset.
  • 2012-10-08 kom detta svar från Kd (heder åt Göran H som svarade personligen): Kd arbetar för en öppen och generös flyktingpolitik som enbart berikar Sverige. Sverige behöver fler som arbetar och betalar skatt och det uppnår vi endast med större invandring. Hägglund erkänner den misslyckade integrationen och Kd vill därför minska tiden från invandring till jobb. Hägglund vill heller inte kännas vid ett Sverige som allt otryggare.
  • Ja, här är det tomt, för efter fyra månader har Moderaterna ännu inte gjort sig besväret att svara en av sina skattebetalande medborgare. Uselt!

För att sammanfatta svaren, kan vi konstatera att inget av partierna vill kännas vid Sveriges väg mot något dystert. Det vi däremot kan utläsa är att den stora invandringen ska fortsätta och att Sverige även framöver ska bedriva en öppen och generös flyktingpolitik. Göran Hägglunds svar om att Sverige behöver fler som arbetar och betalar skatt och att detta bara kan uppnås genom hög invandring kan nog sammanfatta samtliga partiers vision och detta borde oroa mer än vi tror. Det är nämligen allt färre som jobbar och allt fler som kommer hit för att jobba betalar ingen skatt och inte minst kommer allt fler som varken jobbar eller betalar skatt. Är regeringens mål att minska tiden mellan invandring och jobb, så är det inte särskilt svårt att lista ut lösningen. För att uppnå detta mål och visa Sverige att den stora invandringen inte är ett problem, lär nya projekt och allt fler miljarder vikas till de nyanlända och vilka som får stå åt sidan och vilka som får betala kalaset har ni säkert listat ut?

M.a.o. kommer en Alliansregering att fortsätta det de påbörjat även efter 2014. Låter det som en framtidsdröm? Tyvärr är det nuvarande alternativet en annan mardröm, för vem tror på ett bättre Sverige med Mp och V i en svensk regering? Ja, visst ja. Det finns ett tredje alternativ!

Har du frågor till din regering? Utnyttja din demokratiska rättighet och säg ditt hjärtas mening.

 

3 thoughts on “Har ni tappat kontrollen?

  1. Vi har ca: 400.000 arbetslösa redan ,varför inte se till att vi får ut dem i arbete först innan vi fyller på med en majoritet av bidragstagare.

Kommentera