De falska tiggarna


Aaron Israelsson, chefredaktör på tidningen Faktum, är ännu en av dessa mediala representanter som ger romernas tiggeri sitt stöd.

I en artikel i Expressen hävdar Israelsson att tiggeri är en del av den romska kulturen och ett sätt för dem att överleva.

Givetvis anser Israelsson att vi i Västeuropa också har ett moraliskt ansvar över romernas situation, när vi antagit länder på Balkan som medlemmar i EU. Regeringens förslag om att förbjuda tiggeri kommer därför att slå hårt mot denna stackars grupp, deras familjetstruktur och försörjning. Jag vet inte om arbetsgivare som drabbats av romernas familjära strukturer eller privatpersoner som råkat ut för deras sätt att försörja sig håller med, men eftersom 2012 varit Romernas år så ska vi väl alla tvingas köpa dessa snyfthistorier som möter oss när vi vecklar upp tidningen och knäpper på TV:n. Källa: Expressen

Hur det ligger till med romernas tiggeri har vi sett åtskilliga bevis för och orden bluff och kriminellt utnyttjande ligger väl ganska bra till hands. Så här kan det gå till när tiggeriet avslöjas och kläs av. Tro mig, men jag har sett liknande kvinnor med samma krumma hållning på Stockholms gator. Ger mig fan på att de också lever gott vid sidan om.

 


2 responses to “De falska tiggarna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: