USA snart självförsörjande – marknadskommentar från ODIN Fonder


Det kan vara dags att borsta dammet från de geopolitiska analyserna och eventuellt göra vissa justeringar. Denna vecka publicerade den internationella energibyrån (IEA) sin årliga analys World Energy Outlook.

En sensationell nyhet i analysen var att byrån spår att USA kommer att gå förbi Saudiarabien och Ryssland som världens största oljeproducent under 2017. Myndigheten förutspår också att USA kommer vara självförsörjande på energi år 2030…

De potentiellt epokgörande effekter som detta scenario kommer att ha på råvarumarknaden, energitransporten och världspolitiken säger mycket om dimensionen av den pågående skiffergas- och oljerevolutionen i USA, som ligger till grund för myndighetens prognoser.

Läs mer om detta här

ODIN FONDER


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: