På tyska


Nedan en kopia på ett brev sänt från Kurt Brüske till Södermanlands Nyheters reporter Sven Rydén och till Oxelösunds kommunchef Charlotte Johansson. Att Kurt skulle få den historien publicerad är ungefär lika stor chans som att 99:an Carstorp skulle säga att han gillar Petterssonsblogg, det vill säga obefintlig. Men Pettersson tackar för att du försöker Kurt.

På tyska

Hej Sven,

mitt namn är Kurt Brüske, jag är född i Düsseldorf 1953. Kom till Sverige 77-78 och har sedan dess levt i Oxelösund. Jag har gjort mig känt här efter mina Internationala skytteframgångar som Europa-mästare, VM-medaljer m.m.

Det jag tänker tala om för dig är en liten berättelse ur verkligheten.

För några veckor sedan satt jag i bibblans kafé (Kordinaten, Oxelösund) och unnade mig en kopp kaffe med smörgås. Vid bordet bredvid mig satt två män, utländsk ursprung. Det som gjorde mig uppmärksam var att de pratade bruten tyska med varandra.

Jag kunde inte undgå att lyssna till samtalet och som du säker förstår är jag rätt så bra på tyska. Under samtalets gång kom det fram att en var rysk och den andra alban.

Man pratade frisk om de olika asylländernas för och nackdelar. Italien var bara ”Scheisse” samma för Frankrike.

Tyskland var bra men lite för stränga regler och rörelse friheten var lite begränsad. Men Sverige var perfekt på de flesta punkter.

Helt suveränt.  Båda hade familjen med sig till Sverige. Man hade fått nya kläder, de kunde absolut inte förstå att svenskarna är så ”Bekloppt” (korkade) att skänka bort kläder som man skulle kunna sälja nästan som nya och tjäna pengar på.

Sen gick man över att prata om asyl, båda var rörande eniga om att man inte kommer att få uppehållstillstånd i Sverige. Men summa summarum så hade man sitt på det torra för ungefär ett år. Pengar mat och husrum, kläder mm. En dam i familjen skulle få tandvård med.

Och barnen i skolan. Sen pratade man om datchorna (stugorna) runt Oxelösund som står alldeles övergivna och folktomma ”undra var man kan hitta i dom”.

Sen detta att man inte fick röka på förläggningen 5 minuter diskussion hur man kan sabotera en brandvarnare. Och ”so eine Scheisse ” att man måste gå så långt för att få mat och sen detta med tiderna. Die dummen Schweden, fast de sa inte Die Dummen Schweden de sa något mera kraftfullt.

På frågan vad gör Du efter Sverige svarade den ena Österrike det ska vara bättre än Sverige.

Sen orkade jag inte lyssna längre utan jag reste mig och sa på klingande tyska med renländsk accent”Auf Wiedersehen!” till herrarna och vandrade hem. Undrande över, är vi verkligen die  Dummen Schweden? Tydligen är vi det.

Ha en God Jul.

Mvh Kurt Brüske, Oxelösund

PS. Så där helt fel verkar han som äger Jollen inte ha, eller?


19 responses to “På tyska

 • Eva E

  Tack Pettersson och Månsson för upplysningarna.
  Fann ingen svaraknapp under Petterssons svar nedan.
  Under julens släktmiddagar diskuterade vi just detta märkliga beteende.
  Just sveket från den förut så invandringskritiska Bert Karlsson och hans affärer med migrationsverket togs upp och judaspengar och landsförräderi var vad samtliga 14 tyckte förutom två som länge varit pk den ena dessutom sambo med en ”sambo”.
  En barnfamilj ångrade att de besökt Skara sommarland och bidragit till SkaraBerts girighet.
  Det är synd om Åke Holmström som hamnat i ett synnerligen osmakligt moraliskt och ekonomiskt dilemma men ibland måste man släppa surdegsinvesteringar och i stället satsa på något som gagnar sitt land och inte sänker det.
  Dåliga investeringar kan alla göra vem trodde att fastighetsbranchens guldko skulle sina och objekten bli omöjliga att bli av med utan att sälja sig till invandringsindustrin? Hoppas att jollen får en helt ny sundare verksamhetsinriktning i framtiden som blir närande och inte tärande för vårt land.
  ”att vägra hyra ut åt migrationsverket men det tror jag bara slutar med att staten ordnar lokaler ändå och det blir ändå dyrare för skattebetalarna.”
  Vi tycker att det resonemanget haltar, skulle Pettersson börja råna banker och sedan skylla på att ”annars skulle någon annan göra det i stället”?
  ”Invandringen måste minska, tills dess får vi försöka göra det bästa av situationen”
  Här liksom i de flesta andra frågor är vi helt överens, det är bara det moraliska i att hjälpa migrationsverket att byta ut oss genom att för våra skattepengar hysa bedragarna som är riktigt motbjudande!
  Vår familj är överens om att om sommarstugan skulle tvångsinlösas till flyktingförvaring som det spekulerats om så bränner vi hellre ned den, synd för den har varit i släktens ägo i väldigt många år och försäkringspengarna avstår vi ifrån i utbyte mot gott samvete och fortsatt god nattsömn.

  Pettersson m.fl. önskas ett Gott nytt år.

  / Kram Eva E.

  Gilla

 • Lena

  Eftersom de tycker att Italien och Frankrike är ”Scheisse”, så finns det någonstans att fly till ! Har hört detsamma många gånger tidigare kanske dags att göra slag i saken.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Eva E:
  Denna ”någon” finns alltid ! Sen är det inte alla som är sååå oförskämda som t.ex Bert Karlsson…Han hade de ekonomiska möjligheterna att köpa in ett slott,och sedan erbjuda Migrationsverket att hyra ut åt dem !! Om jag förstått ”Jollens” ägareskap rätt,har han ägd denna fastighet tidigare,och då för att hyra ut åt tillfällig arbetskraft vid SSAB..I takt med att Sverige sjunker allt djupare ner i dyn,har väl också dessa hyresgäster uteblivit.

  Gilla

 • Kurt Brüske

  Jag kommer ihåg min första tid i Sverige. Visst hade jag synpunkter på landet och på försiktig kritik komm som ett brev på posten ”stick hem då” eller ta seden ditt du kommer!” Ackompanjerad av ett införstådd hummande av de närvarande Svenskar. Inte blev den kallad rasist som tilltufsade mig. Oh nej han eller hon sa bara vad alla tänkte. Men idag törs ingen göra det längre för då är man rasist eller Nazist och det införstådda hummande ha fastnat i halsen på svenskarna va ha ni tagit vägen ni stolta Etniska Svenskar? Ni sälja er själ för att vara politisk korrekt. Om det jag skriver gör mig till Nazist så må det vara men då ville jag bli kallad Ädel Nazist.

  Gilla

  • Kurt Brüske

   Tilläg: Ädelnazist för att jag stå med mitt namn för det jag säger, i motsats till många andra.

   Gilla

  • Eva-Marie

   Vad är ädel nazist!?

   Gilla

   • Kurt Brüske

    De flesta vet inte ens riktig vad en Nazist är eller vad förkortningen stå för och jag ids inte förklara hade man varit vaken på historie lektonen hade man vetat detta. Ädel nazist något jag hittade på med glimten i ögat då jag är säker på att de som tycker annorlunda kallar mig för Nazist nu.

    Gilla

   • Eva-Marie

    Jaha du skojade till det. Oj nu är klockan mycket, God natt.

    Gilla

   • Stenbock

    Eva-Marie:
    Ädelnazist är en av allra högsta klass..Själv brukar/de jag kalla mig Ädelarier vilket motsvarar, klass extra prima hos slaktdjur !!
    Nu förstår du att båda arterna är en form av rang,och då du som född i Norden (arier) och dessutom sympatiserar med SD (enl.PK nazister) kan du med stolthet nämna dig ädelnazist-arie…

    Gilla

   • Eva-Marie

    Nä jag tror inte att jag kommer att kalla mig för det, det räcker med Skåning, Svensk och Nordisk för mig 🙂

    Gilla

 • osborn

  Ja att vi har de dummaste politikerna ock de mest urblåsta journalisterna i världen det är ju sant. Man måste ju även säga att alla som röstar på 7 klövern är dumma även om en del inte vet hur lurade de är.

  Gilla

 • Ibrahim Al-Hassany

  Hej Herr Brüske
  Nej, vi svenskar är inte die Dummen Schweden, men tyvärr finns det många dåliga människor. Människor som inte uppskattar att de få en människors behandling. Jag själv hade en upplevelse av dåliga människor som inte hade respekt till samhället eller lagen. Såna människor förstår bara ett språk och det heter (BATONGEN).

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Känner igen ett sådant samtal..För ett antal år sedan satt jag på färjan mellan Rostock o.Gedser,och lyssnade på ett liknande som fördes på tyska,mellan några Zigenare…Dessa var på väg till Sverige och diskuterade var det var bäst att slå sig ner !! Nu trodde väl denna familj att jag som svensk var ”dum”,och inte förstod dem.
  T.o.m några bedrägerier i Kölns omgivning gladdes man över.Efter att ha rest mig upp från bordet,föreslog jag den nordliga delen av Sverige,som ett bra tips !!
  Givetvis liksom Kurt på tyska ….Ber därför om ursäkt hos alla norrlänningar!

  Gilla

 • Prille

  Nej, men Jollens ägare, precis som dessa diskuterande utlänningar, drar nytta av systemet, skor sig på det, helt enkelt. Och vem skulle inte göra det om man visste hur man gick till väga? Att försöka förlita sig till folks höga moral är en tid som är passé för länge sedan. Det är bara uppblåsta politiker som låtsas om att de drivs av en sådan.

  Gilla

  • Pettersson

   Prille, hur vet du att Jollens ägare skor sig? Hans bolag Vinterklasen AB gick förra året med 1,7 miljoner i förlust. Han köpte Jollen av Oxelösunds Kommun för fem miljoner utan att ha något kontrakt med migrationsverket. Det är lika lätt för dig, gå till banken låna på dig några miljoner och köp en lämplig lokal, rusta den och hoppas sedan på ett kontrakt med migrationsverket eller någon annan.

   Gilla

  • Eva E

   Med all respekt för Pettersson som jag respekterar och instämmer med i det mesta så undrar jag hur tankegångarna går i jollen-affären?
   Jag har nu läst hur sn beter sig och håller självklart på Pettersson!
   Prille,
   Hoppas att det är Ditt uttryck ”vem skulle inte göra det om man visste hur man gick till väga” som fått 11 att trycka ogilla för jag hoppas inte att dessa 11 tycker det är ok att bidra till att ÄNNU FLER flyktingbedragare kommer hit och får boende och uppehället betalt?
   Jag förstår inte hur någon frivilligt kan ställa sina resurser till förfogande för att hjälpa migrationsverket och flyktingsmugglarna att få hit ännu flera. Finns det inga svenska ungdomar som behöver (tillfälliga) lägenheter, så slipper dom ockupera andra hus som det vid skavsta? Är det någonting annat än mammon och profithunger som ligger bakom jollen och andra flykting och asylboenden? Man kan inte skylla på att man inte vet eller inte kan tacka nej, t.ex. SD blir ju avbokade på de flesta lokaler utan åtal mot fastighetsägaren.

   Kanske kan Pettersson förklara för oss oförstående hur man med gott samvete kan hyra ut till migrationsverket när man vet vad lokalerna ska användas till?

   Gilla

   • Pettersson

    Jollen köptes av Vinterklasen AB, säljare var Oxelösunds Kommun, utan en tanke på att hyra ut den till migrationsverket utan till ”gästarbetare” på SSAB, det fungerade bra i några år men sedan började företaget som förmedlade de tillfälliga arbetarna till SSAB dra öronen åt sig, inga kontrakt kom och då började Jollens ägare se sig om efter andra hyresgäster. Skolelever var aktuellt, vandrarhem likaså men gav inget så ägaren tog så småningom kontakt med migrationsverket och kontrakt skrevs.

    Om ägaren har dåligt samvete eller inte vet jag inte, han behövde ha sin fastighet uthyrd och migrationsverket behövde lokaler. Svårare än så är det inte och en fastighetsägare som inte lyckas hyra ut blir det snart konkurs för och jag är övertygad om att han hellre hyrt ut till ungdomar men vem betalar hyran åt dem så till syvende och sist är det pengarna som styr men om det blir någon vinst vet vi inte ännu.

    Givetvis kan man tänka tanken att vägra hyra ut åt migrationsverket men det tror jag bara slutar med att staten ordnar lokaler ändå och det blir ändå dyrare för skattebetalarna. Invandringen måste minska, tills dess får vi försöka göra det bästa av situationen och invänta nästa val.

    Gilla

 • Olle

  Ha ha ha, lysande.. ”Auf Wiedersehen!” 😀

  Gilla

 • Per Karlsson

  Vad jag förstår kan man också begå ett brott, speciellt om du är ensamstående. Fängelse 4-5 år och så har du anknytning sedan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: