”Dags att sluta julstressa”


Detta goda råd får vi idag på ledarsidan i vår lokaltidning här i Sveriges reservhuvudstad.

Nu är inte allt som det inledningsvis kan låta, utan det som SLA:s chefredaktör avser är de ”överreaktioner” som kommer från människor för att man klippt bort några sekunder av årets Kalle Anka. Chefredaktören framför hypotesen att denna reaktion kan bero på för mycket julstress.
Han tycker vidare att om ”Disney väljer att stryka några ögonblick som i dagens samhälle känns unkna och allt annat än roliga så spelar det faktiskt ingen roll.

Min uppfattning är att det är chefredaktören som är stressad och överreagerar. Man måste nog vara utrustad med en sällsynt sjuk fantasi för att se något ”unket” i en stackars neger-docka (hoppsan) och ett par trädfigurer. Den ena en dansande jude (han har kippa på huvudet) och det andra en neger (hoppas, där kom den igen) som åker på en åsnekärra. Jag misstänker att det finns ett antal länder som är fulla av den företeelsen.

Jag tycker att kära chefredaktören ska placera överreaktionen och stressen där den hör hemma nämligen hos honom själv och övriga som kan hitta det ”unkna” i detta.


One response to “”Dags att sluta julstressa”

  • Olli Rein

    Helt rätt placerat i både tid och rum Lusharpan. God Jul på dig och de dina önskas från ett vitt Södermanland, vilket jag för blott några dagar sedan har återvänt till, efter en dryg månad på resa till och från Australien. Vi har där skämts bort av riktigt varmt och skönt sommarväder, som ju är brukligt i Queensland på norra Östkusten under våra vintermånader. Men nu är vi hemma igen i vinter och elände, men förhoppningsvis med några nya vyer på livet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: