Tvång om flyktingmottagning

Kommuner kan i framtiden tvingas ta emot flyktingar.

Allt fler kommuner säger nu stopp till fler flyktingar, inklusive de ensamkommande unga männen. Samtidigt slår antalet ankommande flyktingar och ensamkommande unga män alla rekord.

Detta skapar naturligtvis problem och inte minst för de kommuner som agerar ankomstkommuner. I dagsläget finns det nio ankomstkommuner och hit kommer nästan hälften av de ensamkommande unga män som söker sig till Sverige.

Nu lämnar regeringen in ett förslag som ska mynna i en proposition, vilken i sin tur ska tvinga alla kommuner att ta emot dessa unga män. Än så länge gäller förslaget bara ensamkommande unga män, men det är nog bara en tidsfråga innan samtliga kommuner tvingas ta emot övriga flyktingar. Som ni vet vid det här laget löser man de ekonomiska problemen genom att ta pengar från andra verksamheter och bostadskrisen till trots väljer man att låta dessa flyktingar passera den redan långa bostadskön.

Källa: Sydsvenskan

6 thoughts on “Tvång om flyktingmottagning

 1. Är det inte dags nu att spola myten om ensamkommande flyktingbarn som Mona Sahlin introducerade? När hon poserade (ev inklippta) lilla 3-4 åriga ledsna flickan? Vi svenskar blir både upprörda och ledsna när vi ser små barn lida. Att så cyniskt utnyttja vår medkänsla för att ta hit så många ankarbarn (vuxna söner) som ska bereda vägen för anhöriginvandring och livstids försörjning. Den som vet vilken ställning äldste sonen har i muslimska familjer förstår varför utfallet (problemen) har blivit så stora. För att inte tala om smugglarna som tjänat stora pengar på svenska politikers okunskap.

 2. När centerpartiet fått igenom sitt 40 miljoners
  invandrareprojekt, kommer det idag glesbebodda Sverige
  att likna en myrstack. Förr i tiden låste man in dårar, idag blir
  dom politiker i Sjuklövern!

 3. Det är ju redan idag mer eller mindre tvång för kommuner att ta emot invandrare, även om de inte har arbete. (EBO-lagen)..vilket vi i Södertälje känner av med socialbidragen som skjutit i höjden.

  Visst kan man tycka att vissa sorters invandrare ska behandlas lika som svenskar, men det vore tacknämligt om man även tänkte på verkligheten. På ekonomin. Hur mycket man än känner så betalar inte dessa känslor socialbidrag och andra ökade kostnader som kommer sig av att invandrare vill göra som etniska svenskar – bo där de känner sig hemma. Men när det kommer just till etniska svenskar så är det någonting fult.

 4. Inte ute hos mig här i norrlands inland. Vi är väldigt etniskt homogena och kommer så att förbli…

Kommentera