The Riddle Of Sweden

Det här är en film från 1963 som marknadsförde dåtidens Sverige.

Hur Sverige skulle marknadsföras idag vill jag inte tänka på och kanske jag är nostalgisk, men nog känns det som att “Det var bättre förr”?

The Riddle Of Sweden

Vill du spara filmen på din hårddisk, rekommenderar jag detta program, Youtube Downloader HD

6 thoughts on “The Riddle Of Sweden

 1. Och i morgon är allt förbi,Zeus kommer att låta syndafloden skölja bort allt levamde från jorden !!
  Den grekiska mytologien i svensk fattning…
  Hoppas ni kommer ihåg hela historien om hur Pandora öppnade sin “Ask”,trots att Zeus förbjudit henne..Därmed släpptes allt elände löst,sjukdomar,massinvasion av araber,somalier och andra typer..spreds över Absurdistan.Gå gärna in och friska upp minnet på Google !!
  Epimetheus (F.Reinfeld) var den enl.sitt namn som betydde “den som tänker först efteråt”.Liksom hans bror Prometheus “den som tänker före”(saknas i svenska 7-klövern),men bekant för att ha stulit elden från Gudarna.
  Dessa båda är inte såååå bekanta som den sköna Pandora (Lööf ,C)

 2. Nu förstår jag inte.
  Varför ska man bli nostalgisk över svensk historia när vi nu har sushi, falafel, zlatan och många nya intressanta utmaningar med havererad politik, religiös fundamentalism, importerad arbetslöshet, ökade våldtäkter och som vi toppar med tusentals nya vuxna människor varje år som inte kan läsa klockan.

  Det är det faktiskt värt, för jag menar – mat och fotbollspelare hade vi ju faktiskt inte lyckas fixa annars.

  • Visst hade vi fotbollsspelare Helena. VM 1958 spelade Sverige finalmatchen mot Brasilien, efter att ha slagit ut Sovjet i kvarten med 2 – 0 och Västtyskland, en av favoriterna i semifinalen med 3 – 1. Två från en av den tidens bästa innertrio, Grenoli fanns med på plan Gunnar Gren och Nisse Liedholm. Gunnar Nordahl ansågs för tung och fick ge plats åt Agne Simonsson, som senare blev proffs i Real Madrid, då världens bästa klubblag, med Ference Puskas från Ungern och di Stefano från Argentina i innertrion med Agne som center. Vänsterytter i finalen 1958 var Nacka Skoglund och högerytter Kurt Hamrin, båda Italienproffs.
   Bengt “Julle” Gustavsson centerhake, Reine Börjesson och Sigge Parling, alternativt Bror Mellberg tror jag som ytterhalvor och Sven Axbom och Orvar Bergmark som backar.
   Julle var redan proffs i Italien och Orvar Bergmark blev proffs trots att det var svårt för försvarsspelare att bli proffs.
   (Rio) Kalle Svensson som sista utpost, en av den tidens stora målvakter.

 3. Du publicerar den här för mig okända filmen på min 67-årsdag. Den får mig att tänka på mycket. Tack.

Kommentera