Centern vill öppna gränserna

Centerpartiet öppnar för fri invandring till Sverige i förslaget till nytt idéprogram.

– Alla som vill ska kunna få skapa sig en framtid här, säger Per Ankersjö, ordförande i partiets grupp som utformar förslaget.

Enligt Ankersjö är öppna gränser nödvändigt, bland annat på grund av brist på arbetskraft och flykten från den svenska glesbygden.

– Vissa delar av Sverige håller på att dö ut. Och det finns ett väldigt stort behov av arbetskraft i vissa typer av jobb som svenskar inte vill ha, säger Ankersjö.

-Pettersson säger inte mer än att den sista idioten tydligen inte är född ännu…på Centerpartiets hemsida står det en hel del om den höga arbetslösheten men det känner Ankersjö tydligen inte till och den mannen har tydligen inte hört att för närvarande varslas 10 000 personer i månaden…

Stockholm TT 

 

16 thoughts on “Centern vill öppna gränserna

 1. Ett typiskt skitsnack från PK strutsarna, hur ska man få
  Mena folk att flytta till Lappland? När så kallade
  krigsskadade Asyrier vårdades i Simrishamn blev det
  ett satans gnällande på dem för att det var för lite
  Spänning i Simrishamn , därför begärde dom, och
  givetvis bönhörda, ( det är ju i Sverige) och överflyttade
  till Malmö!

 2. Förr hade centern ganska många väljare i Norrlands inland men efter Stureplans-Annie börjar det sina även här. Undrar vad det står i hennes partiprogram idag? Vilka är deras väljare? Den enda gång de tänker på Norrland är nu när de har en massa nysvenskar som de inte vet var de ska placera. Så lurar de vissa norrlandskommuner med nyinflyttningar av ”entreprenörer” som ska få utflyttningsbygden att blomma! Att det inte finns arbeten eller bostäder glömmer det likaså att så snart de har fått sina PUT så sticker de till storstäderna. Då står glesbygdskommunerna med kostnaderna för skolor, sjukvård, bostäder mm.

 3. Någon som vet varför centerpartiet dansar kring
  4% strecket?? Med dom vidlyftiga planer som det
  partiet besitter borde deras opinionssiffror ligga
  i klass med Moddarnas!

 4. Jobb som Svenskar inte vill ha? Våra Svenska ungdomar får flytta till Norge och skala bananer m.m. men det är väl riktiga smörjobb enligt denna djungelapa

 5. Centerpartisten nämner ”jobb som inga svenskar vill ha”.
  Ja, men även invandrare är väl svenskar och det innebär att inte heller invandrare vill ha dessa jobb…vilka de nu är?
  Om det är sådana skitjobb att ingen boende i Sverige vill ha dom, undrar jag om någon ens vill ha dem och varför skulle en somalier eller japan vilja flytta upp till Norrlands inland när folk som bor där väljer att flytta därifrån.
  Centerpartisten säger också att ”alla som vill skapa sig en framtid i Sverige ska får göra det” och ALLA innebär också ALLA. Om det rör sig om 10 000 per år, 100 000 eller 1 000 000 vet ingen, men kom ihåg att ALLA verkligen menas med ALLA.
  Vad händer om dessa ALLA inte vill bo i en liten ort i innersta Norrland, 20 mil från närmaste stad, eller en liten avfolkningsbygd i mörkaste Småland där inga affärer, kommunikationer eller service finns?
  Troligen vill dessa ALLA bo där deras landsmän redan bor, dvs, i redan segregerade områden där varken jobb eller bostäder finns och detta leder givetvis till gigantiska kostnadsökningar när kommunerna ska betala ut sociala avgifter.
  Det verkar som att centern tänker överge alla sin övriga politiska ideal för att tävla med Mp och att vara det mest extrema partiet i migrationsfrågor.

 6. Det skall bli mycket intressant att se vad svenska folket tycker om detta vansinniga förslag vid nästa opinionsundersökning.

  Man får hoppas att C får runt 1% och att dom aldrig mer återkommer i riksdagen.

 7. Centern missar orsakerna till att vissa områden är avbefolkade. Det finns inga jobb och kommunikationerna är obefintliga.
  Om centern vill locka dit folk från hela världen är både nya jobb och förbättrade kommunikationer en nödvändighet.
  Är inte jobb det viktiga, utan att befolkningskurvan vänder uppåt, lär de sociala utgifterna för alltid rasera kommunernas ekonomi, för inte tror jag övriga Sverige är villiga att finansiera avfolkningsbygd där människor från hela världen samlats i en centerpartistisk dröm.
  Om nya jobb ska tillsättas borde de i första hand gå till de 400 000 svenskar som saknar arbete och med jobben följer andra krav som bättre kommunikationsmöjligheter, bättre service och andra faciliteter som lockar dit befolkningen men framför allt borde man se till att locka kvar de som redan bor där.
  Centern, snart ett f.d. riksdagsparti.

 8. va skulle dessa som centern vill ta in xtra göra på landet få butiker, nöjesliv och dålig täckning för deras fina telefoner=typ iphone de får efter att ha passerat grä’nskontroll och ev tull NÄNÄ de vill ha det som de som kom innan ha stora stadsdelar i minst mellanstor stad med allt trevligt den kan erbjuda i så fall varför har INTE centern flyttat ut de som redan ut på landet och bygga upp 1 blomstande landsbygd ? inte undra på att de troligen åker ut riksdagen efter nästa val när de äe desprata och tror dessa ideer lockar nya väljare =snacka om sjävmål/ skjuta sig i foten/huvudet blir intressant och se nästa desperata panik-parti i alliansen komma med ideer typ kd =BÄVA …… ÄNTLIGEN HAR PENSIONÄRERNA INSETT vad som sker då de lämnar de ”fina” partier och lägger sin röst på sd . tack för det .

 9. Arbetskraftsinvandring är ju redan tillåten. Snacka om att slå in redan öppna dörrar. Tyvärr invandrar de flesta till jobb i servicenäringar och restauranger, och vi har väl redan tillräckligt många arbetslösa som är väl lämpade för dessa jobb?

 10. Skulle bra gärna vilja veta vilka jobb arbetslösa svenskar inte vill ha. Kan väl förstå att man inte har någon större lust att gå till något meningslöst hittepåjobb som inte ger mer pröjs än a-kassan. Fast mig veterligt är man väl tvingad att ta dessa oxå, iallafall om man är svensk och utförsäkrad.
  ”Vissa delar av Sverige håller på att dö ut”. Menar idioten de samhällen där större företag lagt ner eller flyttat utomlands, och menar idioten att dessa samhällen börjar blomstra om man tar in en helvetes massa bidragstagare så att tolkar, asylförläggningspersonal, reklamutdelare, väktare och övriga uppassare får skattefinansierade arbeten?
  Finns det inga somhelst kompetenskrav på svenska politikerarslen, eller räcker det med att vara korkad jubelidiot så länge man bara säger ”rätt” saker och slickar rätt arslen?

  • Tack för en bra kommentar. Vi sitter här och snackar om artikeln vid frukostbordet och kan inte fatta vad i helvete centerpartisten menar. Vill han ta hit ännu fler somalier och sätta i avfolkningsbygder, varför ta hit fler när man kan sätta dit dom somalier afghaner, irakier, syrier………..som vi redan har och som dräller omkring.

   Undrar om ”avfolkningsbygder” vill förbli svenska eller nåt annat? Hur skall det sluta?

   • Jadu Eva-Marie, den sista idioten är inte född än som Pettersson mycket riktigt påpekade. Vi får väl bara hoppas att den siste centerpartisten iallafall är född….

Kommentera