Nu hotar bostadsbristen tillväxten


Bostadsbristen hotar den svenska tillväxten, men politikerna vill hellre prioritera bostäder till de nyanlända.

Bostadssituationen är nu så akut att den svenska tillväxten hotas. Det kunde SVT:s Rapport redovisa igår. I Pajala där nya gruvor öppnas står över 1 100 personer i bostadskö, men det finns inga lägenheter till de som nu tänker flytta dit. I 135 av Sveriges 290 kommuner råder bostadsbrist och flera företag ser nu svårigheter i att expandera när tilltänkta nyanställningar kan frysa inne p.g.a. bristen på bostäder.

Se avsnittet i Rapport.

Samtidigt som denna bostadsbrist hotar den svenska tillväxten, tvingar svenska ungdomar att bo hemma allt längre upp i åldrarna och svenska studenter att tacka nej till studier, jobbar nu länsstyrelser runt om i landet för att hitta bostäder till de allt fler nyanlända. Sedan tidigare har Migrationsverket skrivit avtal med kommunala hyresvärdar, men nu vill länsstyrelsen att man gör likadant med de privata.

Källa: Folkbladet

PS
När de gäller bostäder till de asylsökande sparas det minsann inte på pengar. Här får Migrationsverket (vi skattebetalare) punga ut med 42 000 kronor i månaden för en 2-rummare.
Borde det inte vara var mans och kvinnas plikt att skicka ett mejl till respektive kommunledning och fråga vad i helvete man sysslar med i Sverige?


5 responses to “Nu hotar bostadsbristen tillväxten

 • Olli Rein

  65 000 lärare kommer att saknas om tio år enligt Ljugmedia.

  Gilla

 • Bostadsbrist i Sverige, men inte för alla « Petterssons gör skillnad

  […] Bostadsbristen är akut i Sverige. Om detta rapporterade Rapport i veckan och något som vi på Petterssons tog upp. […]

  Gilla

 • Ugglan i mossen

  Det är dags att dra igång ett nytt miljonprogram, dock denna gång inte genom att rationellt kalhugga, spränga bort berg och lägga ut räls för byggkranar längs E18.
  Utan mer förtäta äldre samhällen där det finns gott om arbetsplatser, så att inflyttade kan få utkomst genom lönearbete.
  Gärna bygga i områden där det finns fabriker som behöver arbetskraft, som Marabou i Sundbyberg, eller Philips på stora Essingen eller Solna,
  Standard Radios fabrik i Bromma, eller rent av LM Ericssons alla fabriker,Facit, Scania, Volvo, Bacho…Elektrolux.

  -Dom finns ju inte längre!
  -Tänkte inte på det, sa uppfinnaren från Sumpan.

  Språksnurran:

  Gilla

 • osborn

  Var ska man göra av alla invandrare som ska ha bostad ?? Ska bli intressant att se framåt vårkanten när alla tillfälliga campingstugor och liknande skall vara tillgängliga för semestrande turister.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: