Nu hotar bostadsbristen tillväxten

Bostadsbristen hotar den svenska tillväxten, men politikerna vill hellre prioritera bostäder till de nyanlända.

Bostadssituationen är nu så akut att den svenska tillväxten hotas. Det kunde SVT:s Rapport redovisa igår. I Pajala där nya gruvor öppnas står över 1 100 personer i bostadskö, men det finns inga lägenheter till de som nu tänker flytta dit. I 135 av Sveriges 290 kommuner råder bostadsbrist och flera företag ser nu svårigheter i att expandera när tilltänkta nyanställningar kan frysa inne p.g.a. bristen på bostäder.

Se avsnittet i Rapport.

Samtidigt som denna bostadsbrist hotar den svenska tillväxten, tvingar svenska ungdomar att bo hemma allt längre upp i åldrarna och svenska studenter att tacka nej till studier, jobbar nu länsstyrelser runt om i landet för att hitta bostäder till de allt fler nyanlända. Sedan tidigare har Migrationsverket skrivit avtal med kommunala hyresvärdar, men nu vill länsstyrelsen att man gör likadant med de privata.

Källa: Folkbladet

PS
När de gäller bostäder till de asylsökande sparas det minsann inte på pengar. Här får Migrationsverket (vi skattebetalare) punga ut med 42 000 kronor i månaden för en 2-rummare.
Borde det inte vara var mans och kvinnas plikt att skicka ett mejl till respektive kommunledning och fråga vad i helvete man sysslar med i Sverige?

5 thoughts on “Nu hotar bostadsbristen tillväxten

 1. Det är dags att dra igång ett nytt miljonprogram, dock denna gång inte genom att rationellt kalhugga, spränga bort berg och lägga ut räls för byggkranar längs E18.
  Utan mer förtäta äldre samhällen där det finns gott om arbetsplatser, så att inflyttade kan få utkomst genom lönearbete.
  Gärna bygga i områden där det finns fabriker som behöver arbetskraft, som Marabou i Sundbyberg, eller Philips på stora Essingen eller Solna,
  Standard Radios fabrik i Bromma, eller rent av LM Ericssons alla fabriker,Facit, Scania, Volvo, Bacho…Elektrolux.

  -Dom finns ju inte längre!
  -Tänkte inte på det, sa uppfinnaren från Sumpan.

  Språksnurran:

 2. Var ska man göra av alla invandrare som ska ha bostad ?? Ska bli intressant att se framåt vårkanten när alla tillfälliga campingstugor och liknande skall vara tillgängliga för semestrande turister.

Kommentera