Halva fotbollslaget bakom lås och bom


Uppdaterat 2012-12-07: Pettersson ber om ursäkt, igår strundade jag i namnen på dessa herrar eftersom svaret var givet, se nedan, men det är väl ingen skam att ändra sig så här är namnen det gäller från fotbollsklubben…

 • Shuayb Hassan 16, 130 timmars ungdomstjänst för rån och rånförsök.
 • Mohamed Abdulle 17, skyddstillsyn ett år två rån, försök till rån, grov stöld, ofredande, snatteri, narkotikabrott.
 • Abdirahim Hirsi 19, tre månader för rån.
 • Dek Sheikhusein 19, tre månader för rån.
 • Muse Jama 19,tre månader för rån.
 • Abdisamad Mahamed 17, sluten ungdomsvård i åtta månader för två rån, försök till rån, grov stöld, olaga hot och narkotikabrott.
 • Abdirahim Ahmed 17, 200 timmars ungdomstjänst för två rån.
 • Libaan Abukaar 17, 130 timmars ungdomstjänst för rån.

Klubben heter Somaliska SK om nu någon undrade…straffen blev väldigt lindriga på grund av gärningsmännens låga ålder men Pettersson som inte är misstänksam men erfaren nog för att tro att en hel del av dessa pojkar är så kallade ensamkommande ”barn” som ljugit om sin ålder och givetvis var blev det aldrig tal om utvisning trots att samtliga är somaliska medborgare och behövde tolk under rättegången.

somaliska sk

Tidigare, GÖTEBORG. Halva fotbollslaget hamnar innanför lås och bom, efter en serie personrån mot i första hand unga kvinnor. Tre döms nu till fängelse, ytterligare två får sluten ungdomsvård.

Det var åtta killar från samma klubb som nyligen ställdes inför rätta, misstänkta för att ha rånat och hotat yngre människor i Gamlestan, Kortedala och Bergsjön. Härvan nystades upp av ungdomspolisen på enhet Nordost. Offren var snarlika, liksom tillvägagångssätten.

Brottsplatserna Fanjunkargatan (7 juli), Gamlestadstorget (8 juli), Friggagatan (15 juli), Aprilgatan (24 juli), Galileis gatan (23 september) och Komettorget (7 oktober) kunde kopplas ihop.

– Först grep vi två 17-åringar. Vi lyckades i förhör få de båda killarna att avslöja ytterligare brottslighet. På så vis löste vi några av de övriga personrånen också, konstaterar polisinspektör Claes Hagstrand.

Hela gänget har idrotten, och medlemskapet i en fotbollsförening, gemensamt. Alla åtta (födda 1992-1996) fälldes under tisdagen av tingsrätten:

För tre av dem väntar tre månaders fängelse, två har åtta månaders sluten ungdomsvård framför sig och påföljden för de övriga tre bestämdes till ungdomstjänst och samhällstjänst. De åtalades för att i olika konstellationen ha genomfört angrepp mot fyra flickor och dessutom mot två pojkar (som även misshandlades genom sparkar och slag med en sten).

Bytet blev i huvudsak plånböcker och mobiltelefoner. Bland de som utsatts finns ett minderårigt barn. I stort sett samtliga av förövarna var sedan tidigare okända för polisen.

-Pettersson orkar inte beställa domen, svaret är givet och jävligt tjatigt. Samtliga namn kommer att ha bakgrund i Menaländerna men mångkultur är ju bra heller hur Myten?

Den som påstår att jag har fördomar ska inte glömma att erfarenhet är en produkt av samma sak…

GP   


10 responses to “Halva fotbollslaget bakom lås och bom

 • Rasta

  Fotbollsvinklingen stämmer inte när det gäller detta. Av dessa 8 killar så har bara 4 av dem representerat Somalia SK 2012. En av dem i a-laget (7 matcher 2012) och tre av dem i klubbens juniorlag. Fyra spelare är knappast ”halva laget”. Tvivlar starkt på att någon av de inblandade finns med på bilden.

  Detta ändrar självklart inte omständigheterna men fotbollsvinklingen känns inte alls passande.

  Gilla

  • Freja

   Man hör ju på namnet Somalia SK, de hör inte hemma Sverige! Kan man inte anpassa sig efter Sveriges lagar så skall man UT!!

   Gilla

 • Nostradamus_i_norr

  Ladda ner bilden och förstora upp. Inte en enda 16-20-åring på lagbilden så långt som ögat kan nå. Teorin om ljugande skäggbarn är helt riktig.

  Gilla

 • Hansmen

  Någon som vet var föräldrarna/släktingar bor??

  Gilla

 • Freja

  Jag säger som tomten , Schas!!!

  Gilla

 • osborn

  Men vi har ju Zlatan …

  Gilla

 • osborn

  Sånt pack o patrask bör utvisas på livstid.

  Gilla

 • Lena

  Idrott förenar, ja så har det varit, nu är det en annan tid tyvärr, splittringen i landet Sverige är helt galen men inte förvånande. Numera råder ”härska genom att söndra”, tragiskt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: