Nästa regering?

SCB:s senast väljarmätning visar att det är Moderaterna och Socialdemokraterna som tappar väljare till Jimmie Åkesson. Det senaste halvåret är det Stefan Löfven – vars parti också backar ordentligt i SCB-mätningen – som förlorat flest. Räknat sedan valet 2010 har Moderaterna förlorat fler.

Undersökningen visar att SD är framgångsrika bland pensionärer där stödet fördubblats sedan i maj. Partiet är även framgångsrikt bland manliga TCO-medlemmar. Stödet är starkast bland lågutbildade, företagare och arbetare. Var tionde LO-medlem stödjer SD.  Fler invandrare stödjer SD än C, FP och KD tillsammans.

Ett framgångsrikt val för Sverigedemokraterna 2014 kommer att göra det svårt att regera landet om inte några av de andra partierna vill samarbeta med SD.

-Pettersson har då en teori om vilka som kommer att regera landet… 

svd löfven reinfeldt

SvD    SCB Nov 2012

8 thoughts on “Nästa regering?

 1. Vad man däremot behöver oroa sig för är vad sjuklövern
  tar sig för i en situation där SD börjar närma sig dom
  båda blockens opinionssiffror, med den nonchalans som
  dom visat upp hittils, så ska det inte förvåna någon om dessa
  block går samman , enbart för att hålla SD utanför alla beslut.
  Desperationen är stor när det gäller att dölja skadan som
  massinvandringen gjort med Sverige!

 2. Man har bytt ut 70-talets velourbyxor mot heltäckande velourdress i både S och M. De har totalt tappat omdömet om vårt lands ekonomi, kultur och egna värderingar och öppnat upp för främmande kulturer och åderlåtning av landets finanser. Svårare än så är det inte varför SD får röster.

 3. Jag är väl dum, men oroar mig lite för kommande opinionsundersökningar. De senaste gjordes ju innan järnrörsskandalerna. Jag tänker mig att för eller senare kommer det ett dipp, och hur gammelmedia kommer att glädjas över det…

  Men igår kväll sa jag till min fru – att tänk om svenska folket VILL ha mer järnrör och jävlar anamma i politiken…?

 4. Ja men den koden behöver inte knäckas! Den är ingen
  hemlighet,att hålla sig till sanningen och verkligheten
  är inte någon svårknäckt kod, hur enkelt som helst!

 5. Javisst! Men inte bara moderaterna o sossarna. Det kommer att bli någon form av samregering med de övriga kvarvarande partierna, en slags krigsministär. Reinfelt & co anser att vi befinner oss i krig mot SD, därför är det berättigat.

 6. ”Knäcka SD-koden” innebär översatt från nyspråk att återgå till den förnuftiga invandrings- och integrationspolitiken som var före 1975.

 7. Knäcka koden? Skall det antas vara raketvetenskap att göra detta? jag är glad så länge de tjurskalligt vägrar erkänna sina misstag.

Kommentera