Jag tänker inte sitta på gubbhyllan

Hallå, Håkan Juholt! Vad ska du göra de kommande åren?

– Jag vill fortsätta vara en stark kraft för Kalmar län och för idén om social demokrati. Därför ger jag idag besked att jag söker nytt förtroende som riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Kalmar län för perioden 2014-2018.

-Pettersson undrar hur det står till hos denne man. Han har varit riksdagsman i 18 år och nu siktar han på ännu mandatperiod för att han är ”obekväm med etablissemanget i Stockholm”

Det är väl känt vad Juholt åstadkom under sin tid som socialdemokratisk partiledare och det är inget att skratta åt. Sedan dess har han bara varit närvarande vid någon enstaka omröstning, han har inte orkat upp i talarstolen en enda gång, han är inte med i något utskottsarbete, allt han skrivit på under ett år är en enda gruppmotion.

Under det året har han haft gått om tid att föra sin kamp mot etablissemanget och bekämpa klassklyftor men det enda han gjort är att hämta ut sin lön från skattebetalarna på 58 300 i månad (+avgångsvederlag från partiet).

-Pettersson misstänker starkt att det är det han vill göra i fyra år till, förtroendet för den mannen är noll men det är egentligen inte så konstigt. Han är journalist och tjänstledig från det jobbet…

Östran Juholt

Östran

2 thoughts on “Jag tänker inte sitta på gubbhyllan

  1. Men är det inte detta som socialdemokratin går ut på?

    Största hotet mot socialdemokratin, är att andras pengar kan ta slut…

    Jag hyser däremot en (ytterst liten) gnutta sympati för Juholt, eftersom jag fick den uppfattningen att drevet mot honom från de egna leden tog verklig fart efter det att han höll med Reepalu om att situationen i Malmö var ohållbar.

    Och DET får man INTE uttala högt i socialistiska kretsar, då hamnar man hastigt och lustigt i samma fålla som SD…

Kommentera