78-årig kvinna rånad i hemmet – Polisen söker efter vittnen

Polisen logotypeKALMAR. I onsdags kväll rånades en 78-årig kvinna på alla sina pengar av en man som sade sig vilja växla en femhundralapp. Polisen ser allvarligt på händelsen och är angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen. 

Det var vid åttatiden på onsdagskvällen som en man i 20-25-årsåldern ringde på hemma hos kvinnan i lägenheten på Proviantgatan i centrala Kalmar.

Mannen sade sig vilja växla en femhundralapp och kvinnan tyckte han verkade så trevlig och släppte in honom. När kvinnan tog fram växeln ryckte han istället åt sig alla pengar i plånboken och sprang därifrån.

Kvinnan chockades, men har ändå kunna ge ett bra signalement på den misstänkte rånaren och Polisen vill gärna att allmänheten hör av sig om de tror sig ha sett något som kan sättas i samband med händelsen.

Mannen beskrivs som cirka 1,70 lång, mörkhårig, smal kroppsbyggnad och smalt ansikte med solbränd hy. Han var klädd i en röd luvtröja med dragkedja, svarta knälånga byxor och mannen talade svenska med brytning.

Har Du sett något, eller vet du något om händelsen?

Kontakta förundersökningsledare Mikael Front, Polismyndigheten i Kalmar län på 114 14.

 

 

Kommentera