De som granskar gillas inte att granskas

Böcker som granskar de som granskas får alltid usla recensioner i media, om de ens ges chansen att publiceras.

”Boken innehåller en obarmhärtig uppgörelse med den egna yrkesgruppen. Författaren är journalist med lång erfarenhet av medievärlden. På grund av en krympande yttrandefrihet och det växande hotet från islam skriver hon under pseudonym, Julia Caesar”.

Orden finns att läsa på omslaget till boken ”Världsmästarna”, som gavs ut 2010. Boken är en käftsmäll på den yrkeskår som i allt större mening försöker dölja fakta, nekar till att redovisa sanningar och bedriver häxjakt på personer som vägrar ställa sig i de politiskt korrektas led. I boken avslöjar Julia Caesar spelet på medias redaktioner och det Sverige som journalister i decennier försökt gömma bakom lögner och floskler. Efter att ha läst boken förstår man att media och även det politiska etablissemanget längtar tillbaks till den tid då de hade monopol på nyhetsbevakningar och verklighetsbeskrivningar. I boken åker både byxor, kalsonger och trosor ned till anklarna på de ansvariga som tvingas stå med rumpan bar efter de avslöjanden som Caesar redovisar.

Nu låter sig inte etablissemanget avslöjas utan strid. Det faktum att Julia Caesar tvingas skriva under pseudonym säger det mesta om klimatet i det moderna Sverige. Hennes identitet är fortfarande höljd i dunkel. När boken var färdig fanns det inget förlag som ville/vågade ge ut den. Om det berodde på påtryckningar och i såna fall från vilka, har inte gått att få fram. Caesar tvingades att bekosta det hela ur egen ficka och hon gav till slut ut den på ett eget förlag. Idag finns den att tillgå på en del bokshoppar på nätet och har du inte läst den, köp den till dig själv och ge den som julklapp till nära och kära. De avslöjanden som görs är värd varenda krona som boken kostar. Boken kan exempelvis köpas på Bokus (läs gärna de mindre politiskt korrekta recensionerna).

världsmästarna

Nu har ytterligare en bok om det allt mer absurda Sverige sett dagens ljus. Denna gång är det den danska författaren och debattören Mikael Jalving som skrivit boken ”Absolut Sverige, ett land i förändring. Boken är inte ny, utan kom ut redan 2011, men nu finns den i en svensk översättning. Självklart har Jalving fått samma problem som Julia Caesar när boken ska publiceras i vårt allt mer absurda land. Boken är översatt av någon med namnet Lennart Svensson, utgiven på det lilla brittiska förlaget Psychology & Commercial Design LTD och boken är tryckt på ett litet företag i Polen. Jalving fann till slut en svensk distributör som var villig att distribuera boken till svenska handlare, Recito förlag.

Strax innan distributionen meddelade dock förlaget att man hoppar av och erkänner att det finns påtryckningar bakom beslutet.

”Tyvärr måste jag meddela att vi beslutat inte distribuera boken då det sätter oss i en situation vi inte känner oss bekväma med.”

Vilka som ligger bakom dessa påtryckningar framgår inte, men vi vet att Expo gärna använder sig av denna metod. Att medierna också de har ett intresse i att verklighetens Sverige inte ges chansen att visas upp för ett naivt folk, är väl heller ingen vild gissning. I skrivandets stund finns ingen svensk distributör, men Mikael Jalving har en egen blogg på Jyllandsposten där man kan nå honom och ställa frågor. Undrar när svenska medier vågar ha en lika samhällskritisk bloggare i sina led? En recension av boken finns i länken ovan.

jalving

3 thoughts on “De som granskar gillas inte att granskas

 1. Jag har läst denna bok av Julia C, den är mycket läsvärd,
  och visar på det ruttna politiska system som för Sverige
  tillbaks till medeltiden. Ja det är förunderligt hur censuren
  kan genom hot få företag att hoppa av från att utge en publikation
  i ett land som säger sig ha åsiktsfrihet! Bakom detta ligger
  med största sannolikhet det smutsiga Expo med David Bajs
  i spetsen. Kan Stasi samhället visas tydligare, man förstår
  att dom är väldigt skraja för att offentliggöra Stasiarkiven, för
  då hade det framgått vilka upphöjda personer som inte är något
  annat än simpla landsförrädare, och dom är många!
  Ska så fort Mikael Jalvings bok utkommer köpa den, ty all
  publicering av det ruttna tillståndet i Sverige är av godo!

Kommentera