Stäng

Bagdad Bobs bror

I EK-koncernen ingår lokaltidningarna Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren, Folket och Södermanlands Nyheter.

EK-koncernen har ekonomiska bekymmer och det har fått EK-koncernens chef Sören Axelsson att se över kostnaderna, personal ska erbjudas avgångsvederlag och fastigheter ska säljas och tryckeriverksamheten koncentreras till Eskilstuna.

Här någonstans kommer vår vän Bagdad Bobs Bror in. För er som inte känner honom så heter han Göran 99:an Carstorp och är ansvarig utgivare och chefredaktör på Södermanlands Nyheter med utgivningsområde i sydöstra Södermanland.

SN kom ut med sitt första nummer år 1893 och var till för inte så länge sedan en tidnings som med glädje hämtades i brevlådan varje morgon, sedan en tid hämtas den inte alls för prenumerationen är uppsagt av mig och många andra. Anledningen till detta är att i samband med 99:ans anställning som chefredaktör har tidningen sakta men säkert blivit allt sämre, med fegare journalistik, vinklade nyheter och massor med färdigköpt billigt material om gulliga djur och annat oförargligt. Samtidigt som detta skett har chefredaktören slagit sig för bröstet och pratat om mediehuset SN för att de kunnat visa en och annan suddig film på nätet. SN har dessutom i stället för att vara en nyhetstidning gett sig in i eventbranschen och varit medarrangör till SN-golfen, SN-bollen, Allsång med SN, SN-loppet och en massa annat skit som inte har ett dugg med nyheter eller journalistik att göra.

Nåväl, nu är början på slutet här. SN-huset säljs, tryckningen och redigeringen flyttar till Eskilstuna och allt som snart återstår är en liten lokalredaktion åt Eskilstuna-Kuriren med namnet Södermanlands Nyheter.

Det är bara en enda man som fortfarande håller fanan högt, Bagdad Bobs bror, Göran 99:an Carstorp som säger: “Jag bedömer att den goda journalistiken inte kommer att påverkas”

-Pettersson blir stum ”den goda journalistiken” meddelar 99:an samtidigt som upplagan sjunker, annonsintäkterna rasar, SN-huset säljs, personal måste sluta, tryckeriet och redigeringen flyttar, tidningen fylls med färdigköpt dravel och det var många år sedan det förekom någon bra journalistik på SN. Inte ens att en drygt 100-årig tidning är på väg ned i graven lyckas han göra nyheter av.

Vilken man, Bagdad Bobs bror… 

24 reaktioner på “Bagdad Bobs bror

 1. Det är många Svenska tidningar som kommer att
  gå sotdöden till mötes, för den väg som flera slagit
  in på genomskådas av allt fler ,upplagorna sjunker
  som en sten ,en del av dem, till exempel Ystads-
  Allehanda håller skenet och upplagan uppe med
  en massa gratis prenumerationer. Likadant med
  tidningar som Sydsvenskan, det största hycklarbladet
  i sydsverige, det är inte enstaka exemplar man förlorar,
  det är tusentals mellan varje mätning! Men det är en
  sund utveckling, lögner halvsanningar och undanhållande
  av obekväma nyheter ska inte belönas!

 2. Äntligen lite glada nyheter, de duggar inte tätt!
  Påminner om Sydsvenskan som en gång i tiden var en läsvärd och seriös tidning men som numera mest ägnar sej åt kebab och falafelreportage.
  Jag saknar verkligen tiden när Jan Wifstrand var chefredaktör, Åke Stolt sportjournalist (med sina fantastiska krönikor) och Lasse weirup var kriminalreporter, och för att inte tala om Per T Olsson!. Oj oj oj vilka tider! Varje dag fanns det något tänkvärt och upplysande att läsa.
  Nu är det Batikhäxan Heidi Avelan som styr och snart går hela skiten omkull, de har fått sparka massor med ”journalister”. Anja Gatu ”sport journalist” – vilket dåligt skämt du är!

  1. Hej du, bra analys och idag har jag tecknat en prenumeration på Dispatch International.
   Hoppas att det är bra med dig 🙂

   1. Nä men hej!
    Jag kom hem sent ikväll trött som ett lik. Tog tåget hem själv med min dotter. Hujedanemej! Jag kunde lika gärna sprungit till Göteborg! Hon satt inte still en sekund på tre timmar, sprang fram och till baka och tjoade och skrek, medans jag sprang efter dubbelvikt och försökte rädda henne från att ramla.

   2. Hej på dig!
    Ja det är en pärs att resa med småbarn och nu berättade vår yngsta att han tänker resa i Asien till våren……..man blir nervös för så som världen ser ut.
    Små barn små bekymmer stora barn……
    Snälla du hör av dig nästa gång du är i Skåne 🙂

   3. Vad faan var det??? Mattias Kron med orddiaré. Det var det sämsta jag läst på länge.
    Ja hör av dig, det skall bli kul. Alltid roligt att prata politik med en som är insatt. 🙂

 3. Jag blir ofta censurerad på SN och påfallande ofta utan att bryta mot kommenteringsreglerna? Det är klart att det får blodet att koka. Dessutom är ju layouten urusel och alla fotografer måste ha en invandrare med på varenda bild. Det verkar vara lag på detta i PK-SN? Nej begrav skiten under 200 ton bly!

 4. På ett sätt tråkigt.
  SN var en intressant och bra tidning en gång och skulle kunna bli det igen. Tyvärr verkar inte det intressera, men om det är Carstorp som gjort den usel eller om han tvingas böja sig för högre makter vet jag inte.

  Nu inträffar det märkliga när SN som redan bedriver en totalt verklighetsfrånvarande bevakning av det mångkulturella Brandkärr, ersätts av personer som tillbringar sina arbetsdagar i Eskilstuna.

  Suck SN, men journalisternas överlägsna jumboplats i årets förtroendebarometer ljuger inte, det är den verklighet folket möter er med. Er ända chans till ökat förtroende är att skriva objektivt, sanningsenligt och neutralt…I ALLA ÄMNEN SN, I ALLA ÄMNEN!
  Tyvärr är det för sent i ert fall. Ni hade chansen, men tog den inte. Ni fick tips om nyheter, men ignorerade dem.

 5. Bagdad Bob visste hur illa det var, men tordes väl inte säga nåt annat? 😀
  0,99:an (IQ?) verkar inte ha en susning. Dock glädjande nyheter.
  Nu hoppas jag att Norrköpings Tidningar går samma öde till mötes, samma skit, tar bort alla kommentarer som inte är korrekta.
  Debatterna blir väldigt ensidiga. 🙂

 6. Otroligt bra humoristiskt skrivet, höll på att ramla bakåt i stolen för övrigt en mycket bra läsvärd block-tack.

 7. Den här nyheten har jag väntat på länge! Jag gläds! Äntligen! Carstorp är så totalt omdömeslös och vansinnig så jag ifrågasätter starkt den mannens förstånd.

  1. Jo så känner jag med skåning som jag är. Pettersson har genom åren tipsat mig om artiklar redo att kommentera. Eftersom jag gillar att diskutera så har jag anammat tipset men Carstorp har censurerat mig hej vilt och jag som skriver anständigt och fint men dock i motsatt åsikt av honom. Och så brukar där vara en muslimsk tomtegubbe och han får vara kvar hela jävla tiden ( Salhla)

   1. Carstorp har censurerat mig också ganska genomgående och ändå har jag alltid uttryckt mig sakligt diplomatiskt med fakta, men Carstorp verkar ha något emot fakta. Han lever i sin egen lilla värld där han låst in sig och kastat bort nycklarna. Det finns ett namn för såna diagnoser.

   2. Precis så känner jag det med. Man anstränger sig för att skriva bra och om sina åsikter och om det som trycker en men så slänger Carstorps ens ord ner i det han kallar för pissrännan. Då blir man INTE glad utan väldigt besviken och så håller ju även hans mediekollegor på. Det är därför vi inte har Sydsvenskan längre.
    Idag har jag tecknat prenumeration på Dispatch International 🙂

   3. Jo det tycker jag faktiskt men tydligen inte Carstorp eller vad faan han heter….nu är jag lite fullför jag har ätit en god middag med gott rött vin till 😉
    kram på dig allemand

Kommentera

%d bloggare gillar detta: