Insamling åt asylsökande på Jollen

Vi har tidigare haft några reportage från Oxelösunds asylförläggning Jollen liksom vår lokaltidning Södermanlands Nyheter skrivit en hel del. Läs HÄR.

Märkligt nog skiljer det en hel del i verklighetsuppfattning mellan tidningen och oss. Efter att tidningen drog igång en artikelserie om hur eländigt de asylsökande hade det och vilket svin ägaren till Vinterklasen AB var som tjänade pengar på asylsökande så drog IOGT.se igång en insamling av kläder och leksaker m.m.

Oxelösundarna visade att de hade hjärtat på rätt ställe och skänkte massor med fina saker. Tyvärr verkade det inte uppskattas, varken av IOGT.se som nog tyckte det var roligare att dra igång en insamling än att organisera och dela ut, så på en månad hade de öppet endast tre gånger i den 300 m2 stora lokalen som de fått låna gratis av Vinterklasen AB. Sedan slängdes kläder och överblivna saker bland soporna. De asylsökande var heller inte så tacksamma, de rev och slet och släpade grejor till Jollen där det mesta sedan också hamnade i soporna.

Nåväl, våra nybyggare är driftiga. Jollen har en huvudsäkring på 100 ampere, det räcker inte till för pensionsräddarna kopplar in egna apparater i rummen utan tillstånd och givetvis utan en tanke på brandsäkerheten och när huvudsäkringen går så hela huset blir mörkt ordnas det snabbt, det är bara att dra igång brandlarmet så är uppassarna snart på plats. Bara i söndags var det fyra utryckningar från jourpersonal som kunde hålla sig för skratt.

Eftersom rummen inte är anpassade för kokutrustning och varma kastruller ordnas det enkel, några bortbrutna kakelplattor från duschutrymmena fungerar utmärkt som kastrullunderlägg.

För 3 500 köptes fina sultansängar från IKEA, de dög inte åt våra kravmaskiner som använde kniven på dem.

Annars är det lugnt i Oxelösund och på Jollen. Lite krossade fönsterrutor, barnvagnar som står i vägen (brandfara) klagomål på maten m.m. som vanligt alltså. Denna månad (november 2012) är extrakostnaden för vandalisering uppe i endast 80 000 kr. Grattis skattebetalare.

– Pettersson vill även informera om att lokaltidningen Södermanlands Nyheter var erbjudna om att göra ett reportage om att lokalen för klädinsamlingen som lånats ut gratis inte användes men SN var inte intresserade att rapportera från verkligheten…

One thought on “Insamling åt asylsökande på Jollen

Kommentera