Lättklädd korv upprör

SLÖINGE. En lättklädd dam som motiv på en av Gudmundsgårdens julkorvar har väckt starka känslor på företagets Facebook-sida. 

– Vi har sålt den i tio år, säger ägaren Ralf Tebaay.

Det är modellen “Matilda” som hamnat i blåsväder. På Gudmundsgårdens Facebook-sida har företaget lagt ut en bild på en inslagen julsalami med motivet “Matilda”, en lättklädd tomtetjej som visar mer hud än kläder. Något som fått flera besökare på hemsidan att reagera:

“Vilket hjärnsläpp! En pinuppa på en salami, verkligen originellt hörrni.”, “Osmakligt i dubbel bemärkelse!! Skärpning!” och “Herregud så osmakligt. Kom in i matchen – det är snart 2013” var några av kommentarerna på sidan.

Men Gudmundsgårdens ene ägare, Ralf Tebaay, har svårt att ta till sig kritiken.

– Vi har haft den här korven sedan tio år tillbaka och den är en av våra storsäljare. Den har hängt offentligt och varit på hemsidan varje år och vi har aldrig fått något klagomål. Det är många kvinnor som jobbar här och de tycker att den är fin, säger han.

En del uppfattar motivet som stötande. Har ni aldrig reflekterat över det?

– Nej, vi har 10-15 motiv kring jul och vissa av dem är lite udda. Vi har bland annat haft en tjej på en motorcykel. Jag är tysk och för min del är det inget konstigt.

Så ni kommer inte ta bort den från sortimentet?

– Nej, varför då? Jag kan inte förstå att det kunde bli en sådan diskussion om det här. Herregud, det är ju mer naket om du åker till stranden på sommaren eller till badhuset. Men nästa år kanske vi ska ha en tomte i burka i stället!

-Pettersson gillar ägaren Ralf Tebaays sista kommentar…

HP

 

 

7 thoughts on “Lättklädd korv upprör

 1. Äntligen en som törs stå för sin sak. Klart att han inte är svensk, hade han varit svensk hade krupit till korset och malt ner korvarna.

  Mera julkorv och mindre med kläder på damerna är mitt förslag.

 2. Deras gårdsbutik har mycket bra kvalitet på produkterna.
  Kan varmt rekomenderas.
  Öppettider –
  Gudmundsgården Köttspecialiteter
  Bäckagård Gudmundsgården 112
  SE-31167 Slöinge

  Telefon: (0046)-0-346-405 08
  Fax: Fax 0346-40074

  E-post: gudmundsgarden@gmail.com

  Mån – Fre 10 – 18, Lör 10 -13
  Sön- och Helgdagar stängt

Kommentera