Sällström och Jomshof nya talespersoner för SD

Sven-Olof Sällström (t.h.) blir Sverigedemokraternas nya ekonomisk-politiske talesperson. Samtidigt utses Richard Jomshof (t.v.) till rättspolitisk talesperson. Det meddelade partiet på en presskonferens idag.

– Sällström med sin bakgrund som företagare är rätt person att fortsätta att utveckla partiets ekonomiska politik där småföretagarfrågorna har hög prioritet. I justitieutskottet har partiet varit oerhört produktiva sedan vi kom in riksdagen för två år sedan. Det är min övertygelse att Richard Jomshof med sitt lugn och sin bakgrund som skolpolitiker kommer att kunna lyfta nya perspektiv inom partiets politik för brottsbekämpning, säger partiledaren Jimmie Åkesson på en presskonferens idag.

Sven-Olof Sällström har tidigare varit ledamot i arbetsmarknadsutskottet och har sin bakgrund som ICA-handlare och officer. Richard Jomshof utses till rättspolitisk talesperson och tar plats i justitieutskottet.

– Kriminalpolitiken är en viktig fråga att lyfta, säger Jomshof på presskonferensen och pekade bland annat ut den organiserade brottsligheten som en stor utmaningen.

– Här kommer vi att lägga stor kraft. Men jag vill också lägga till ytterligare saker, bland annat hur vi bemöter brottsoffer. En stor del av mitt arbete kommer också att ligga på det brottsförebyggande arbetet.

Partistyrelsemedlemmen Richard Jomshof har en bakgrund som gymnasielärare. Han är ansvarig utgivare för SD-kuriren.

Även tre andra SD-riksdagsledamöter får nya uppdrag. Margareta Larsson är ny ledamot i kulturutskottet, Mattias Karlsson blir ny ledamot i arbetsmarknadsutskottet och Björn Söder är ny ledamot i utbildningsutskottet.

Sverigedemokraterna

 

4 thoughts on “Sällström och Jomshof nya talespersoner för SD

 1. Dom är duktiga båda två, men det retar mig att två sådana
  förmågor Som Thoralf Alfsson med sin breda arbetslivserfarenhet,
  och Gustav Kasselstrand med sin ungdomliga entusiasm
  hålls utanför, det är mycket dumt av SD,! Ta vara på förmågorna
  istället för att låta sådana som Linus ”Bonnläppen Bylund ta plats!

 2. ja, kanske inte så dumt. Jomshof verkar trevlig, sympatisk och kunnig medan Sällsträm vet jag inte så mycket om. Hoppas han kan matcha Almqvist som ju var lysande i sin roll.

  • Sällström är duktig, problemet är bara att det var Kasselstrand som var hans ekonomiske rådgivare eftersom Gustav har hög utbildning i ekonomi.

Kommentera