FP mörkade att fler personer åkte med rattfull politiker

När Patric Svensson (FP) bland annat ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden, åkte fast för rattfylleri fanns Folkpartiets ordförande i Kronoberg, Gunnar Nordmark, med i bilen.

De var på väg till en partikonferens och det fanns ytterligare två partikolleger med på resan. Men det har Folkpartiet valt att inte berätta.

– Vi gick ut med det som vi uppfattade som relevant information och det var att Patric hade åkt dit i en nykterhetskontroll, säger Gunnar Normark.

Hur kom ni fram till att ni inte skulle berätta att det var flera som åkte i bilen och var på väg till en konferens där ni skulle diskutera politiska frågor? – Jag gjorde en värdering och såg ingen anledning att berätta om detta.

Tycker du att det var rätt, nu i efterhand, att inte berätta det? – Jag har fortfarande svårt att förstå relevansen. Sedan är det så att jag har varit ledsen och bedrövad efter den här händelsen och det är möjligt att det har gjorts felaktiga bedömningar, säger Gunnar Nordmark.

Patric Svensson, Gunnar Nordmark och Stefan Bergström är folkpartister som blev intervjuade i olika medier under tisdagen. Ingen av dem sa i det läget något om att det fanns passagerare i bilen och att de var på väg till ett politiskt möte.

– Pettersson börjar fatta varför politiken är som den är – full på väg till ett partimöte, hur blir det då senare på kvällen. Men var är drevet Myten?

SMP 

5 thoughts on “FP mörkade att fler personer åkte med rattfull politiker

 1. Det är inte nog med att denna Patric Svensson är korkad,
  dom verkar visst vara lika korkade hela högen! Fast det är
  kanske ett krav i folkpartiet, och då förstår man ju bättre
  varför Ullenfjant är som han är.

 2. De flesta rattfulla brukar hävda att dom bytt plats med passagerare,men i detta fall,gick inte detta då alla var fulla.Ett annat försök brukar vara att ”föraren” försvunnit in i skogen, men dessa stolpskott, var nog mörkrädda och rädda för älgen.

 3. Hur är det rättsliga läget för passagerarna om de innehar körkort. De är väl medskyldiga och kan straffas, eller?

 4. Rattonykterhet, mörkläggning och kommunpolitiker som skriver rasistiska inlägg.
  Hmm, vad händer inom Folkpartiet, var är nolltoleransen?

  Det verkar som att Jan Björklund har en del att brottas med.

  Hade de rattonyktra herrarna varit Sverigedemokrater har det gjorts till en jättenyhet. Nu lär det passera som inte liten notis i lokalbladet.

  ”Vi och dom”, eller hur säger man?

Kommentera