Mona Sahlin: Vänj dig vid det moderna Sverige, Ekeroth

En krönika av Mona Sahlin från Aftonlögnen 

Som demokratiminister minns jag stoltheten när jag gick till riksdagen med förslaget om dubbelt medborgarskap.

Ibland får jag frågan om vilket beslut jag är mest stolt över att ha varit med och jobbat fram. Ett av dem är dubbelt medborgarskap.

Det känns så rätt och var dessutom kontroversiellt när det kom. Bland rasisterna. Som inte tyckte att det gick att förena tanken på att vara ”riktig svensk” med att vara medborgare i ett annat land. Så när jag i dag läste om Kent Ekeroths förslag att undersöka vilka riksdagsledamöter som har dubbelt medborgarskap känner jag en sån vrede. Men också beslutsamhet.

Kent Ekeroth visar återigen vad som döljer sig bakom hans illasittande kostym. En riktig rasist som inte har förändrat sig ett dugg. En företrädare för ett parti som ännu en gång visar att den egna historiken fortfarande är dess framtid. Rasister. Varken mer eller mindre.

Att inte förstå att man kan älska mer än ett land. Att inte begripa att ursprung och framtid hör ihop för oss alla. Att inte se hur flyktingar världen över förenar de länder de kom från med det land de lever i. Att nationaliteter blandas och blir den nya världens medborgare.

Det är en ynklig, farlig, rasistisk och hopplöst föråldrad inställning som Kent Ekeroth ännu en gång ger uttryck för. Som demokratiminister minns jag stoltheten när jag gick till riksdagen med förslaget om dubbelt medborgarskap. Jag minns glädjetårarna från många jag mötte, som nu slapp välja bort en del av sin identitet. Jag vet att de älskar det Sverige vi lever i, långt mera omsorgsfullt än vad Kent Ekeroth någonsin kan göra.

I USA har jag i dag ett barnbarn. Född av min dotter, vars far är chilensk flykting i Sverige. Den lilla flickan kommer att vara både amerikansk och svensk medborgare. Hon är ett uttryck för framtiden.

Så vänj dej vid det Kent Ekeroth. Sverige är för alltid förändrat. Lojalitet och kärlek till ett land byggs på annat än ”ren ras och äkta svensk”.

Det byggs på respekten för demokrati och behandlande av olikheter med respekt och gillande.

Men….det lär du aldrig förstå.

Mona Sahlin, fd ordförande för Socialdemokraterna

-Pettersson inser att Mona Sahlin aldrig lär förstå vad hon ställt till med, hon surrar om demokrati, respekt och gillande men många av dem hon varit med om att ta hit skiter i demokratin, respekten och gillandet och vill föra det moderna Sverige 1400 år tillbaka i tiden…

16 thoughts on “Mona Sahlin: Vänj dig vid det moderna Sverige, Ekeroth

 1. Mona Muslim pratar om att känna vrede….Politikerfrälset skall få se när de väckt den sovande svenska björnen vad riktig vrede är för någonting! Då kommer den att jag ut IS och dess degiga och FEGA hantlangare UT UR SVERIGE!!!

 2. T.o.m. integrationsminister Myten är sympatisk jämfört med denna människa.

  Det enda bra med artikeln är att hon avslöjar sin förkärlek till utrikesfödda och sin roll i Expo.
  Hennes dotter är tillsammans med en invandrare, vilket jag i sig inte har något att invända mot. Att hon däremot är redo att försätta Sverige i ett kaotiskt läge p.g.a. detta förhållande säger att Sahlin vid rodret hade varit minst lika förödande som nuvarande rorsmans politik.

 3. Kan någon förklara för mig som simpel svensk med bara tillgång till ett medborgarskap, varför man ska ha två medborgarskap? För att få fördelarna med båda länderna utan att behöva ta nackdelarna. Så om jag flyttar utomlands ska jag ha två medborgarskap, det ena för att kunna rösta i det nya landet och det andra som säkerhet att få komma tillbaka till sverige och få pension och andra förmåner den dagen jag behöver det?

  • Mona Muslim nämner Chile, säkert arbetar några procent av dem som kommer från Chile, gissningsvis över 50%, det är en hög siffra, jämför ex med somalier…
   PENSIONER och andra bidrag betalas av svenska staten….INGEN GRUPP SOM SOCIALDEMOKRATERNA TAGIT TILL SVERIGE GÅR MED VINST!!!
   Självklart kommer detta att haverera, det kan den största idiot räkna ut utan räknesticka….Det är inte frågan om OM utan NÄR det sker kollapsen….

 4. Av ca 9.5 milj i Sverige verkar vid en given tid ynka 349 pers som RD-ledamöter och detta under en begränsad period i deras liv. Att dessa då, för att förhindra sanktion av lojalitetskonflikter (viktigt i alla andra offentliga ämbeten), INTE bör tillåtas att under mandattiden inneha dubbla el.flera medborgarskap måste vara en försumbar inskränkning. I flertalet (men inte alla) fall torde väl status kunna återsökas , om så önskas, efter tjänst.

 5. Bra Mona, nu blev fler svenskar motståndare till mångkulturen. SD borde anlita henne som vallokomotiv, egen majoritet garanterad.

 6. Om jag nu ska kommentera Mona ,och måste använda sunt förnuft,då kan jag inte hitta något att skriva om.

 7. Det är ändå rätt bra att Mona får komma till tals ibland. Då blir man, om man nu skulle ha glömt det, påmind om vilken fullständigt korkad och vederstygglig person hon är.

 8. Satt igår kväll och tittade på en fotbollsmatch,efter ett kort besök på hemlighuset,råkade jag trycka på helt fel TV-knapp…I stället fick jag på min stora fleetbild in denna häxa, i n ä r b i l d.
  Matchen o.kvällen var för mig förstörd,trots att jag upptäckte mitt fel redan efter en sekund…Ännu idag mår jag illa och ser denna fruktansvärda syn framför mig..
  Sens moral: Titta noga innan du trycker på knappen !!

 9. Jag förstår inte vad som är så farligt med intelligenta människor? Måste sådana här stolpskott valsas runt i medierna. Hon är ju för helvete stendum!

 10. I Måna Muslims nya Sverige blir svenska 87åriga pensionärer sparkade fördärvade , 7- åriga tjejer får könsherpes samt småbarns förälder blir ihjälslagen i juletid. Allt utfört av importslödder som tydligen gör precis hur dom vill för sverige är deras land. Måna muslim kunde inte ens hålla reda på sin privat ekonomi, så hennes politiska gärning är lika katastrofal som hennes vandel.

  • Är pedofilen Beltran ihop med månas jänta? Skulle inte bli förvånad för sossarna har ju pedofiler närmast hjärtat.. En tanke bara?

   Hedersmord , ritualslakt , könsstympning och barngifte är kultur. Mångkultur.
   Måna Muslim älskar mångkultur.

Kommentera