Stor polisinsats på Tjörnbro park

Vid Migrationsverkets tillfälliga förläggning på Tjörnbro park har polisen nu på morgonen omhändertagit flera personer. Enligt polisen handlar det om grov organiserad brottslighet.

Jenni Widén är polisens presstalesperson, och hon förklarar situationen så här: – Polismyndigheten i Västra Götaland gör en insats riktag mot grov organiserad brottslighet, och det är en insats mot vissa specifika personer som bor och vistas på Migrationsverkets boende Tjörnbro park.

Det är i nuläget totalt sju personer som omhändertagits. Tre av dem är intagna för förhör, tre för provtagning misstänkta för ringa narkotikabrott och en sitter i förvar i väntan på utvisning. Samtidigt genomför polisen husrannsakan i två av de boendes lägenheter. I samband med att personerna greps hittades vapen. – Vi har letat efter specifika personer i tre lägenheter på boendet där vi misstänker att finns personer med kopplingar till kriminella nätverk i Ryssland och Georgien, säger Thomas Fuxborg på Västra Götalandspolisen.

-Pettersson säger bara migrationsverket, invandrare, grov brottslighet, narkotika, vapen…någon som är förvånad. Myten kallar det fördomar, jag säger erfarenhet…

SR

 

 

Kommentera