Södertäljehärva fortsätter växa


Uppdaterat 2012-11-08: Bolaget det handlar om är ELMA Personlig Assistans AB, org nr 556676-2133, startat 2005 med en omsättning på 50 miljoner.

Det börjar se ut som vanligt, för närvarande står det 2-15 till bortalaget och matchen är inte klart ännu, det kommer mer men hoppas Myten inte blir domare, han dömer aldrig till utvisning, knappt frispark…

De gripna i nuläget…

 • Rolf Daniel Åhlander, 700312, Nyköping. Kvarstad 12 miljoner kronor.
 • Ala-Eddin Uthman-Akram Assali, 741207, Nynäshamn. Kvarstad 897 774 kr.
 • Affan Uthman-Akram Assali, 710619, Södertälje.  Kvarstad 12 miljoner kronor.
 • Tomas Altunkaynak, 761213, Kvarstad 891 687 kr.
 • Alberto Yürekci, 720725, Södertälje. Kvarstad 914 073 kr.
 • Roy Melkermichel, 770905, Södertälje. Kvarstad 1 298 057 kr.
 • Halef Süleyman, 810218, Rönninge. Kvarstad 1 578 191 kr.
 • Yaser Dakhallah, 720922, Södertälje. Kvarstad 1 010 005 kr.
 • Rashed Assali, 790112, Huddinge.
 • Birgitta Larsson, 511106, Södertälje. Kvarstad 1 885 998 kr.
 • Ruba Alassali, 840830, Huddinge.
 • Uthman Akram Assali, 480311, Södertälje.
 • Magdalena Yaecoub, 790810, Södertälje. Kvarstad 807 205 kr.
 • Ruba Alassali, 840830, Huddinge. Kvarstad 398 686 kr.
 • Ala-Eddin Assali, 741207, Nynäshamn. Kvarstad 897 774  kr.
 • Alberto Yürekci, 720725, Södertälje. Kvarstad 914 073  kr.

 

 • Tidigare 2012-11-07: De första häktningsförhandlingarna efter gårdagens jätterazzia i bland annat Södertälje hålls i morgon.

Flera av de personer som greps av polisen under gårdagen och i förrgår har nu begärts häktade misstänkta för grovt bedrägeri. Männen misstänks ha lurat åt sig miljonbelopp i assistansersättning från försäkringskassan. En av de misstänkta ska dessutom ha varit anställd på Försäkringskassan.

I går greps ytterligare ett par personer av polisen misstänkta för grovt bedrägeri. Totalt har nu elva personer förordnats offentlig försvarare av tingsrätten, men mellan 15 och 20 personer ska ha gripits totalt, enligt uppgift till LT.

I går vid fyratiden på eftermiddagen hade åklagaren hunnit begära fem av de anhållna häktade misstänkta för grovt bedrägeri. Bedrägeriet ska ha skett via ett bolag i Södertälje som i sin verksamhetsbeskrivning ska utföra ”personlig assistans för funktionshindrade,”

Verksamheten ska ha omsatt miljonbelopp, enligt uppgift till LT.

Huvudmannen för bolaget ska enligt uppgift vara en 42-åring skriven i Nyköping. Tre av de andra är skrivna i Södertälje och en i Nynäshman.

Försäkringskassan har ett skadeståndsanspråk på 12 miljoner kronor mot bolaget och värden för motsvarande har säkrats hos en 41-årig Södertäljebo, som enligt åklagaren anses vara bolagets faktiske ägare. Åklagaren har lagt in en framställan om kvarstad på tolv miljoner kronor av mannens egendom.

Dessutom vill åklagaren frysa 897 774 kronor från 41-åringens 37-årige bror skriven i Nynäshamn. Dessutom vill åklagaren frysa egendom för ett värde av 891 687 kronor av en 35-årig södertäljebo och 914 073 kronor av en 40-årig södertäljebo. En av männen ska ha varit anställd på Försäkringskassan och brottsligheten ska alltså ha skett inifrån med hjälp av männen från bolaget.

Enligt uppgift till LT ska även de andra gripna och anhållna vara knutna till verksamheten, men åklagaren hade i skrivande stund inte hunnit begära alla häktade.

Gripandena är ett led inom den myndighetsgemensamma satsningen i Södertälje mot den grova ekonomiska brottsligheten.

Tidigare HÄR


21 responses to “Södertäljehärva fortsätter växa

 • نانا

  Jag vill också kommentera ämnet regeringen Glömt kusin Bayezid Assali som flyr sina pengar utomlands i Jordanien, Palestina, och om du tillåter De är också för att gifta sig med Anads dåligt skådespeleri och handel deras trans Kink Haala bör prövas innan världen

  Gilla

 • zeko

  fuck you swedish ppl,,,alll of you sucks mother fuckers…human ass not right you fuckers.

  Gilla

  • domedagsmannen

   Var handlar du ditt röka?
   Verkar vara tunga grejor!

   Gilla

  • Law of the land

   Sorry, zeko, you fucked up syrian!
   It must be hard and humiliating to be forced to pay back all the millions that your kriminal relatives have stolen from us, the Swedish taxpayers, with strong support from our own polititians and betrayers.
   In your case we understand that you are badly redarded, inbreeded, and need all the help you can get, but why not try to get it in your own country of origin?
   Kind regards ”Fuck you too”!

   SV: Förlåt, zeko, stackars förvirrade syrian!
   Det måste vara svårt och förödmjukande att tvingas betala tillbaka alla miljoner som Dina kriminella släktingar stulit från oss, de Svenska skattebetalarna, med hjälp av våra egna politiker och förrädare.
   I Ditt fall förstår vi att Du är svårt efterbliven, inavlad, och behöver all hjälp du kan få, men varför inte försöka få den hjälpen i ditt eget ursprungsland?
   Hälsningar ”Dra åt helvete, själv”!

   Gilla

  • Olli Rein

   Ett sånt svin som du ska hållas i Stia. Zeko är inget bra namn på ett svin, så du får heta nazzegris.

   Gilla

 • Olli Rein

  Rolf Daniel Åhlander, 700312, Nyköping. Kvarstad 12 miljoner kronor. Och var har då denne man sin politiska hemvist. Ja inte är det väl hos det minst skuldtyngda av partierna till sådan här förödande brottslighet. Nej SD är det absolut inte, men Rolf Daniel Åhlander stod på åttonde plats vid senaste val till Nyköpings kommun, och på folkpartiets lista.
  Inför valet 2010 försvarade Daniel Åhlander alla invandrare minutiöst, och försatt aldrig någon chans att dra fram rasistkortet. Här kan vi väl alla klart förstå varför han gjorde det. Han hade ju miljontals med anledningar.
  Låt nu folkpartiet få den skit som de är snabba att ge, när det gäller det senaste tillskottet i Sveriges Riksdag och även Nyköpings kommun.
  Sök bara på Folkpartiet i Södermanland, så står Nyköping med där, klicka samt skriv till Göran Silverling eller Göran Hagberg eller någon annan.

  Gilla

 • Per Karlsson

  Detta är spetsen på Himalaya. Staten hanterar våra skattepengar fruktansvärt illa. Svensken betalar redan i genomsnitt 80% av sin inkomst i olika skatter, så det måste räcka nu. Vill de så kan de skapa system som inte legitimerar fusk. Hela systemet i Sverige har förfallit. Jag har noll tillit till politiker, journalister, polisen, myndigheter, osv. De håvar ut bidrag till alla invällare som har jurister, landsmän antagligen, som inte gör annat än skräddarsyr olika upplägg att lura svenska skattebetalare. Detta måste få ett slut nu!

  Gilla

 • Stenbock

  Stefan K:
  Tycks vara en målvakt(om än av klass),som har sin bostadsadress i Nyköping.Därför skall ni inte ta äran från Södertäljelaget…Märkligt PRV kan godkänna ett sådant bolag,där styrelsen tycks utgöras av samma person.Endast ordningföljden av alla hans arbiska nman har flyttats om !! Eller heter kanske alla araber lika ?

  Gilla

 • allemand

  Borde ha stått 1-40 till bortalaget.

  Gilla

 • allemand

  40-1 till bortalaget och Ali gör på sig.

  Gilla

 • Freja

  Oj då ett svenskt namn! men det behövdes väl lite IQ bakom ett sådant här stort ekonomiskt bedrägeri, för att begå gruppvåldtäkter och för att sparka ihjäl pensionärer krävs väl inte så högt IQ

  Gilla

 • Stefan K

  Till Alis glädje och vår kännedom är huvudmannen från Nyköping denna person
  http://www.birthday.se/sok/?f=rolf&l=%e5hlander&c=nyk%f6ping

  Gilla

 • domedagsmannen

  Arvet från Westerberg blev en dyr historia.

  Gilla

 • Stenbock

  Nej då är det tydligen ett unikt fall,om det nu skulle visa sig att det inte finns en mängd islamister med i soppan !!
  Normalt brukar ju dessa trix enbart utföras av importerade muslimer…

  Gilla

 • Ali1948

  Oj då. Ingenting om religionstillhörighet . Beror detta på att ingen av dessa är muslim?

  Gilla

  • eva

   Assyrierna, Syrianerna i Södertälje är födda till
   ”kristendomen” enligt rådande hederskultur som inte muslimer är ensamma om.

   Gilla

   • Ali1948

    Ja i grund o botten så är islam, kristendomen o judendomen relativt lika. O brotten som nämns ovan har inget med kristendomen att göra . Eller hur?

    Gilla

  • Pettersson

   Tyvärr har du nog rätt Ali, men vilka är det som skrämt iväg de kristna minoriteterna från Mellanöstern? Så likt förbannat är det muslimer inblandade…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: