Skräckrockare får stöd av EU


Adam Darski (artistnamn Nergal) från det polska black-metal bandet Behemoth riskerar fängelse, men får stöd av EU-kommissionen.

Det var 2007 då Darski under en konsert med sitt band Behemoth, tog fram en bibel och rev den i bitar, samt kallade den katolska kyrkan för den mest mordisk kulten på planeten.

Om Darski fälls riskerar han två års fängelse för blasfemi, men nu ställer sig alltså EU-kommissionen upp och försvarar honom med orden att ”domen strider mot europeiska värderingar”. Läs de orden igen och lek med tanken att Darski rivit sönder Koranen och kallat islam för den mest mordiska kulten på planeten. Hur tror ni EU-kommissionen reagerat då?

Källa: EUobserver

Filmklipp där bibeln rivs i bitar.


2 responses to “Skräckrockare får stöd av EU

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: