Umeå: Maken misstänkt för mordet

Den man som anhållits i Umeå efter dödsbranden på Mariehem uppges vara kvinnans make. Den man som tidigare greps misstänkt för mord anhölls under söndagseftermiddagen av kammaråklagare Magnus Öhrn.

Mannen ska ha varit dömd till sluten rättspsykiatrisk vård efter att ha hotat att döda hustrun. Efter fyra månader släpptes han ut.

Aftonbladet skriver att det var förra sommaren som mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård och enligt domen ska han ha hotat kvinnan som tog till flykt till en väninna.

Mannen ska ha sökt upp kvinnan och väninnan och med våld försökt att tränga sig förbi väninnan, som försökte skydda hustrun.

 ” Jag var övertygad om att jag skulle dö, och om att han skulle döda henne om han kom in, berättade väninnan i rätten.”, skriver Aftonbladet.

Mannen dömdes i tingsrätten till sluten rättspsykiatrisk vård för misshandel av väninnan och för olaga hot mot sin hustru. Fyra månader senare skrevs han ut från den slutna avdelningen, trots att det konstaterades att mannen fortfarande led av en allvarlig psykisk störning.

Förhör med vittnen och den misstänkte gärningsmannen har genomförts under dagen.  Kroppen efter den avlidna kvinnan är förd till Rättsmedicinalverket för rättsmedicinsk undersökning.

-Pettersson ser att ljugmedia återigen glömde att den häktade heter…

Abdelkader El Ouni 49, och är arab från Tunisien.

Kommentera