27-åring häktad för våldtäkt

Av Pettersson

Uppdaterat 2012-11-02: Caesar Ekow dömdes i går till fängelse i två år för våldtäkt och utvisning i 10 år.

Tidigare: 27-åringen från Borgholm greps i söndags morse. Nu sitter mannen häktad såsom på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

27-åringen nekar till alla anklagelser och har överklagat häktningen till Göta Hovrätt från sin cell i häktet. Polisen är mycket förtegen om polisutredningen. – Utredningen omgärdas av sekretess, säger Lina Isaksson-Funke, informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum i Borgholm natten till den 2 september. 27-åringen greps samma morgon och ett första förhör med honom inleddes klockan 06.01. Klockan 07.27 anhölls mannen. 27-åringen är inte medborgare i Sverige, men har bott och arbetat på Öland i några år. Nu sitter han alltså häktad med stränga restriktioner. Vice chefsåklagaren Kerstin Eriksson anser att det kan finnas skäl att den misstänkte genom att undanröja bevis, eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. För angivet brott är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och det är inte uppenbart att skäl till häktning saknas, framhåller vice chefsåklagaren.

-Pettersson vill bara nämna att ljugmedia glömde tala om att den häktade är Caesar Ekow 27 från Ghana. Ekow var tidigare professionell fotbollsmålvakt i det egyptiska Olympic Alexandria men blev avstängd efter att ha utpekats som ansvarig för upplopp.

Varför en afrikan från Ghana, avstängt i Egypten hamnar i Lindsdals IF utanför Kalmar förtäljer inte historien, men vi får hoppas att han får gör en resa till i sitt liv på en enkelbiljett till Ghana…

Kommentera