25 thoughts on “Det pågår ingen massinvandring till Sverige sägs det…

 1. Pettersson:
  Det är ju märkligt att Ali (ekonomen) kan skriva hur bra invandring är för Sveriges statsfinanser.Varför funkar inte denna blomstrande rikedom i Europa,med 20 miljoner araber borde ju hela kontinenten vara rena himmelriket.Nu skriver du att det finns 26 miljoner arbetslösa i EU !!

 2. Alla. Tack för era kommentarer. Här kommer en bra o färsk länk som visar Sveriges fina placering i välståndsligan enligt IMF.

  http://www.dn.se/ekonomi/krisen-far-sverige-att-klattra-i-valstandsligan

  Freja. Det stämmer att USA ligger före men det ska man inte se som en besvikelse. USA räknas ju som mycket rikt land. O glöm inte att svenska pengar är renare än amerikanska. Usa är kända för att starta massa krig för att få oljeintäkter o för o sälja vapen.

  Kag säger inte att invandring med automatik leder till ekonomisk tillväxt. Jag vill påstå att en växande ekonomi alltid kräver befolkningstillväxt o effektivisering i ekonomin.

  Många av et gör misstaget att ni bara tittar på kostnaderna o aldrig på intäkterna

  • Ali: om man tittar på kostnaderna så dras det ner på pensioner, sjukvård, skola etc, allt det som vi betalar en av världens högsta skatter för (nu måste vi även höja pensionsåldern) I dessa besparingstider så finns det bara en sak som våra skattepengar obegränst läggs på och det är invandrarna som tackar med att råna, misshandla, våldta, mörda och vandalisera, jag och och väldigt många med mig börjar bli jävligt trötta på det, vänta bara på att mina barn skall bli klara med sina masterexamen sen har jag sagt till dem att det är bättre för dem att flytta till ett annat land med sina kompetenser och inte bidra ned en enda skattekrona till parasiterna i detta land

  • Startat krig för oljeintäkter???
   Var då?
   Vissa invandrare tillför Sverige något positivt. Men tyvärr tillhör inte du den kategorin.
   Folk som tillför Sverige något är självklart välkomna, men sådana parasiter som du är inte välkomna.

   • DDM. Jasså. Är du så opåläst att du inte vet något om USA?

    Vilka menar du tillför något? Vad gör de? O bad gör jag rent konkret som gör att du hatar mig? Är det att jag skriver här inne? Gillar du inte att bemötas av någon kunnig person ?

    Vilka är välkomna hit menar du? Ge mig konkreta saker som en sådan person bör göra?

  • 26 miljoner arbetslösa i EU och 20 miljoner muslimer i samma område…i Spanien har de insett sambandet och betalar flytten samt socialbidrag i ett år för dem som åker tillbaka dit de kom ifrån.

   Växande ekonomier behöver befolkningstillväxt säger Ali. På islamguiden läser jag att muslimerna var 500 miljoner 1973 och nu är de 1,5 miljarder och trots detta är de muslimska länderna både ekonomiska och mänskliga katastrofer.

  • @Ali1948
   Sveriges intäkter består till mer än 50 % av export, när landet mår bra och går bra. Vad händer med exporten om våra stora handelspartners går dåligt? Givetvis påverkas vi mer negativt av detta, än av det fejkade överskottet i den inhemska produktionen och importen. Att dela ut pengar till vissa, för att höja intäkterna, kan omöjligtvis vara en ekvation som går ihop i längden. Du påstår ju att de som tidigare skrivit här endast ser på kostnaderna och inte på intäkterna. Har du hört talas om Ebberöds bank, en ironi från en tidning som sysslar med sånt, nämligen Grönköpings veckoblad. Du är på samma låga nivå som dem. De gav mer i ränta på det insatta kapitalet än de tog på de utgående lånen. På svar om detta var hållbart svarade de. Det gäller bara att hålla intäkterna högre än kostnaderna. Alltså man förutsatte en enda lång hög tillväxt och brydde sig därför inte om resultatet.
   I verkligheten är ju naturligtvis inte detta möjligt, utan det intressanta har ju alltid varit resultatet. Det betyder att det är bättre
   att kostnaderna sjunker och resultatet ändå blir acceptabelt, än att man gör allt för att maximera intäkterna på resultatets bekostnad.
   Finns inte detta tänkande hos civilekonomerna längre, är vi förlorade, för det finns alltid en gräns, där varje ny procentandel kostar mer än den drar in och ergo är olönsam redan från början.

 3. Elias OE:
  Vet inte hur många år på nacken som du har.Men under mina levnadsår ”runt halva jorden”,har jag träffat åtskilliga svenskar som utvandrat.Dels för ett bättre betalt jobb och en annan levnadstil,dels av personliga skäl.Men har inte haft känslan av att dessa människor känt sig som ovälkomna invandrare,i sina nya länder !!Kanske för att de gjort rätt för sig…

 4. Elias OE:
  Tror att utvandringen tyvärr har sin grund i att yngre välutbildade ”pursvenskar”,inte kan finna arbete längre i sitt hemland.Alt.att man erbjuder sådan dåliga löner, (p.g.a alla importer) att inget annat val återstår.Kan aldrig tänka mig att araber och somalier återvänder hem,sedan de en gång beviljats livslångt bidragsliv,utan krav på att utföra några som helst arbetsinsatser !!

   • Ja till länder som uppskattar kompetens och skötsamma människor, till länder där man som kvinna fortfarande vågar gå ut på kvällarna och till länder där polismyndigheten skyddar den vanlige medborgaren och INTE förövaren

 5. Men SD reagerar dock inte att de två senaste åren (2010-2011) så har invandringen minskat då 2009 invandringen 102.280 och utvandringen 39.240, men år 2010 så har invandringen minskat till 98.801 (minsking med 3,4 %) och att utvandringen ökat till 48.853 (ökning med 24,4%).

  Och mellan 2010-2011, så vad invandringen 2011, 96.467 och utvandringen var 51.179. Om man jämför 2010 och 2011 så har invandringen minskat med 2,36 % och utvandringen ökat med 4,76 %

  Jag använde samma källa som SD gjorde (http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____26046.aspx)

  Så…. Det börja hända något eller? 🙂

 6. Andreas Larsson: tillägg till mitt svar, om du läser mitt inlägg igen så säger jag inte att Storbritanniens ekonomiska problem beror enbart på invandringen, jag svarar på Alis insändare om att Sveriges någorlunda stabila ekonomi beror på massinvandring, vad jag då sade var: ”om en massinvandring hade varit lösningen på en blomstrande ekonom så borde ju Storbritanniens ekonom varit blomstrande vid det här laget med tanke på den massinvandring de har haft”.

 7. Andreas Larsson: Jag svarade på Alis kommentar som menade att Sveriges ekonomi är så bra p.g.a. invandringen, vilket är helt fel. Sen skrattade jag lite när jag såg din hänvisning till Wikipedia om att Sveriges invånare skulle vara bland de rikaste i världen räknat per person. Jag läste en rapport senast nu i veckan om att i Sverige per invånare är vi nu fattigare än t.o.m. USA:s befolkning. Jag ska leta upp den länken som hänvisar till studier, som forskare har gjort och inte till Wikipedia ……….

 8. Varför förvånas?
  Vi har en regering, en opposition och en journalistkår som nedvärderar allt som vi i decennier kallat för svenskt och som samlat både oss och våra förfäder kring något gemensamt. Dessutom verkar vi svenskar vara ett tråkigt, stelt, intolerant och allmänt odugligt folk. Nästan så man tror att svenska regeringar vill byta ut oss mot andra kulturer.

 9. ali1498
  Sverige har en statsskuld på ca:1200 miljarder,den hade förmodligen varit betydligt mycket lägre om vi inte hade haft den totalt misslyckade massinvandringen

  ”går bra för Sverige ” ?
  alla nedskärningarna inom vård,skola,omsorg o sv är väl knappast ett tecken på ekonomisk framgång.

 10. Intressant. Är det därför det går så bra för Sverige? IMF hyllar svensk ekonomi. Kronan är superstark o hyllas av experter. Sverige hr en av europas stabilaste ekonomier. Svensk tillväxt har varit fantastisk de 20 senaste åren. Likadant har börsutvecklingen speglat denna utveckling mycket bra. Sverige ligger på en mycket hög placering i välståndsligan

  Ser ni inte sambanden?
  Vad gnäller nu över?

  • Ali: Enskilda svenskar är bland de fattigaste i världen, vi har en av världens högsta skatter samtidigt som man drar ner på pensioner, sjukvård, skola och utbildning, jag tror inte ens att du är så korkad så att du menar att det går bra för Sverige för att vi tar in en massa bidragstagare????? Det går bra för Norge också trots att de bara tar emot en bråkdel av vad vi gör. Storbritannnien har också tagit emot en massinvandring främst då muslimer och de har en ekonomi i kris, med alla de muslimska invandrare som de har å borde ju landet blomstra eller?

  • Det går bra för Sverige för att vi undvek det mesta av den globala ekonomiska krisen sedan 2007 pga att hushållen ökat sin skuldsättning. Men det har bara skjutit upp och förvärrat problemen.

  • Så då kan vi bortse från att det kan bero
   på att Svenskarna är duktiga och flitiga,
   alltså du menar att den goda ekonomin beror
   på att vi importerat hundratusentals nya
   bidragstagare?

 11. Tack för informationen, förstörde ju den här helgen, nu är man förbannad igen. Finns bara ett ord för eländet. HORRIBELT!!!

Kommentera